Image

Forsen projektleder tandvårdsklinik vid Uppsala C

Bygg/Arkitektur Forsen projektleder byggandet av ny tandvårdsklinik vid Stationsgallerian.
Publicerad den 15 Januari 2018
Stationsgallerian i Uppsala. Bild: Icepic
Stationsgallerian i Uppsala.

Folktandvården i Uppsala behöver utöka verksamheten för att möta efterfrågan i en växande kommun och låter därför nu bygga en ny klinik i Stationsgallerian, med kapacitet för över 10 000 undersökningar per år. Fastigheten ägs av SPP Fastigheter och förvaltas av Storebrand Fastigheter. Uppdraget att leda ombyggnaden gick till Forsen.

– Vi har goda erfarenheter av andra samarbeten med Forsen. Dessutom har de byggt en mottagning för Folktandvården tidigare vilket är en stor fördel eftersom det krävs millimeterprecision, säger Sandra Kilhage Persson, Asset Manager på Storebrand Fastigheter.

Den nya kliniken byggs i en tidigare restauranglokal precis intill Uppsala resecentrum. Den består av fyra behandlingsrum, väntrum och personalutrymmen. Behandlingsrummen är ritade utifrån behandlingsstolarna och anpassade efter Region Uppsalas krav på arbetsytor.

– Ytterligare en utmaning är logistiken eftersom lokalen ligger ovanpå en matbutik i en galleria. Vi behöver samordna håltagning i betongen och bullra så lite som möjligt så att varken övriga hyresgäster eller flödet av besökare störs under ombyggnaden, säger Fredrik Snis, projektledare på Forsen.

På kliniken, som beräknas öppna i april, erbjuds undersökningar, enklare behandlingar och akuttandvård. Vid större behov bokas patienten in hos samma tandläkare eller en tandhygienist på närliggande klinik på Vretgränd, som är utrustad för mer avancerad tandvård.

– Att ha en ”Folktandvården light”-klinik för kortare besök och för en specifik målgrupp ska öka tillgängligheten för andra kliniker. Vi kommer också att testa nya arbetssätt och en ny arbetstidsmodell vid kliniken, säger tandvårdsdirektör Gunilla Swanholm.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Storebrand på Branschguiden

Storebrand Kapitalförvaltning - Storebrand Asset Management AS - är ett helägt dotterbolag till Storebrand ASA. Vårt mål är att våra produkter ska vara enkla, ge värde för pengarna och vara hållbara. Samtidigt ska de fungera som effektiva byggklossar i olika investeringsportföljer. Vi har över 730 miljarder kronor under förvaltning och hela kapitalet förvaltas med ambitiösa hållbarhetskriterier.

Läs mer om Storebrand på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige