Image
Knut Pousette.
Knut Pousette. Bild: Fastator

Företagsparken hyr ut 4 000 kvadratmeter och får ny delägare

Uthyrning Fastators Företagsparken hyr ut cirka 4 000 kvadratmeter samt får in Claes Kockum som ny aktieägare och styrelseledamot.
Publicerad den 14 Januari 2022

Fastators innehavsbolag Företagsparken har genomfört ett antal uthyrningar som totalt uppgår till cirka 4 000 kvadratmeter. I Uddevalla har cirka 2 800 kvadratmeter hyrts ut till Gymkompaniet Sverige AB och i Kil har cirka 800 kvadratmeter hyrts ut till Ponsse AB. Båda hyresavtalen har en avtalstid om fem år.

Därutöver har Företagsparken genomfört en kontant nyemission om 30 miljoner kronor till Claes Kockum (via bolag) som därmed blir nya aktieägare i Företagsparken och samtidigt har valts in som ny styrelseledamot i Företagsparken.
– Det är förstås väldigt positivt och glädjande att Företagsparken fortsätter leverera enligt vår affärsplan med ett gediget och värdeskapande uthyrningsarbete, kommenterar Knut Pousette, Fastators vd.
– Vi välkomnar Claes Kockum till styrelsen och är mycket glada för hans investering i Företagsparken, kommenterar Leif Östling, Företagsparkens styrelseordförande.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Fastator på Branschguiden

Som det enda fastighetsnischade investmentbolaget på aktiemarknaden ger Fastator investerare och sparare en unik tillgång till fastighetssektorn som investeringsobjekt. Vårt spektrum av fastighetsrelaterade verksamheter skapar en bred portfölj, där investerare får möjligheten att exponeras mot flera olika delsegment på fastighetsmarknaden och samtidigt ta del av värdeutvecklingen i sektorn som helhet.
Fastators affärsidé är att bygga värde genom att starta och initialt driva bolag inom fastighetsrelaterade segment där vi ser goda tillväxtmöjligheter. Vi tar ett aktivt ägarska...

Läs mer om Fastator på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige