Image

Folksam gör första köpet i Göteborg

Transaktioner Folksam köper sin första fastighet i Göteborg; det är Folksam Sak som köper en kontorsfastighet för 330 miljoner kronor.
Publicerad den 30 Mars 2017
Folksam köper Stampen 6:17 på Odinsgatan av Elof Hansson Fastigheter. Bild: Elof Hansson Fastigheter
Folksam köper Stampen 6:17 på Odinsgatan av Elof Hansson Fastigheter.

Det är en centralt belägen fastighet om 7 500 kvadratmeter med flera kontors- och butikshyresgäster.

– Det här är en attraktiv fastighet i ett område under stark utveckling. Den kommer att ge god riskjusterad avkastning och kunna hållas uthyrd oavsett konjunkturläge. Det är bra att vi i Folksamgruppen nu etablerar oss i Göteborg, vars fastighetsmarknad historiskt uppvisat mycket stark totalavkastning. Investeringen passar väl in i vårt engagemang för att värna en långsiktigt trygg avkastning till kunderna, säger Lars Johnsson, chef för Folksamgruppens fastighetsverksamhet.

Elof Hansson har ägt Stampen 6:17 sedan 2012,då man köpte fastigheten av Wallenstam.

Bolaget har de senaste åren utvecklat fastigheten, helt i enlighet med bolagets strategiska mål, och säljer nu fastigheten vidare.

Fastigheten har under tiden med Elof Hansson Fastigheter som ägare, skiftat hyresgäster och utvecklats till en modern kontorsfastighet som motsvarar de högt ställda krav som dagens hyresgäster har.

- Vi är mycket nöjda med fastighetens utveckling under vår tid som ägare. Det är nu dags att fokusera på nya projekt. Vi är också mycket glada att kunna ge Folksam möjligheten att etablera sig på fastighetsmarknaden i Göteborg genom förvärvet, säger Lennart Hedström, vd för Elof Hansson Fastigheter AB.

Catella har varit rådgivare i affären.
- Vi är glada att återigen kunna hjälpa Elof Hansson Fastigheter i en affär, säger Anne Almlund Rosengren, chef för fastighetsrådgivning Göteborg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Elof Hansson Fastigheter AB på Branschguiden

Elof Hansson Fastigheter är ett ungt fastighetsbolag i Göteborg, som bygger vidare på 120 års tradition av att se och ta vara på affärsmöjligheter. Vi investerar i, utvecklar, äger och förvaltar, i huvudsak kommersiella fastigheter samt investerar i nya projekt.

Ett av våra utvecklingsprojekt är Masthuggskajen i Göteborg där vi tillsammans med andra aktörer skapar vi en ny urban miljö med bostäder, kontor och Global Business Gate. Global Business Gate ska bli ett centrum för internationella affärer och stärka Göteborg som internationell handelsstad. Läs gärna mer om Gl...

Läs mer om Elof Hansson Fastigheter AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sannolikt med sprickande bostadsbubbla: "Politiken måste desarmera krisen"

Bostäder Hur måste eller bör bostadspolitiken förändras och vad är solidarisk bostadspolitik? Det har en grupp på sex forskare har kartlagt i boken "Kris i bostadsfrågan". Fastighetssverige ringde upp en av forskarna för att höra vad de kommit fram till.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige