Omsättningen steg 47,4 procent till 118,5 miljoner kronor (80,4). De totala intäkterna var 122,2 miljoner kronor (82,2).
Resultat från intresseföretag och joint ventures var -185,6 miljoner kronor (53,1).
Rörelseresultatet blev -163,4 miljoner kronor (203,0).
Resultatet före skatt var -211,6 miljoner kronor (196,0).
Resultatet efter skatt blev -219,4 miljoner kronor (170,7).
Substansvärde per aktie låg på 25,73 kronor (24,33). Den 30 juni låg substansvärdet på 28,50 kronor.
– Företagsparken, vårt största innehav har en fantastisk tillväxt. Det är inte många som kan skryta om tillväxt just nu, men vi kan det! En nyemission om 900 miljoner och förvärv av 46 fastigheter för 1,3 miljarder talar sitt tydliga språk. Efter tillträdet finns 350 miljoner i kassan och en beräknad intjäningsförmåga om 254 miljoner per år. Vi ser fler affärer i närtid och bolagets kassaflöde växer för var dag, säger vd Knut Pousette i en kommentar.
Han säger vidare:
– Självklart så påverkar värdeförändringar ett investmentbolag som Fastator negativt. Men det påverkar inte kassan. Kontanter är mer värda i tider som dessa, då fler affärer finns till vettiga priser.
Som det enda fastighetsnischade investmentbolaget på aktiemarknaden ger Fastator investerare och sparare en unik tillgång till fastighetssektorn som investeringsobjekt. Vårt spektrum av fastighetsrelaterade verksamheter skapar en bred portfölj, där investerare får möjligheten att exponeras mot flera olika delsegment på fastighetsmarknaden och samtidigt ta del av värdeutvecklingen i sektorn som helhet.
Fastators affärsidé är att bygga värde genom att starta och initialt driva bolag inom fastighetsrelaterade segment där vi ser goda tillväxtmöjligheter. Vi tar ett aktivt ägarska...
Presenteras av CDVI
Presenteras av Aros Kapital
Presenteras av Fastighetsägarna Service
Presenteras av Brandskyddsföreningen
Presenteras av Fastighetsägarna Service
Transaktioner Hur blir transaktionsåret 2025, vilka faktorer kommer ha störst påverkan för dess utvecklingen, vilka segment blir heta respektive kalla och vilken roll kommer utländska aktörer spela på den svenska transaktionsmarknaden? En panel bestående av Erik Nyman, JLL, Peter Wiman, EY, Maryrose David, Savills, och Adam Tyrcha, Newsec, ger sin bild av transaktionsåret som står för dörren.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.