Image
Bild: Istock

Fastator tillsätter Richard Julin som vd för NPM Group

Bolag Richard Julin utses till vd för NPM Group.
Publicerad den 2 Juni 2023

NPM Group är en tillväxtorienterad storkoncern verksam inom property management och facility management. Med en omsättning 2022 på 350 miljoner kronor, ett EBITDA-resultat om 42 miljoner kronor och en CAGR om 33 procent är koncernen väl positionerad för fortsatt tillväxt. Verksamheten är inte räntekänslig eller låneberoende och genom den omstrukturering som inletts tidigare kommer ytterligare synergier i kunderbjudandet att bättre kunna nyttjas.
– Richard Julin har lång erfarenhet av att leda koncerner i stark tillväxt och har bland annat lett Caybon både under en tillväxtresa, en försäljning och även efter försäljningen säkerställt att uppnådda mål nåddes. Under de sex år Richard var vd för Caybon växte koncernen från 340 miljoner kronor i omsättning och 22 miljoner kronor i EBITDA till 711 miljoner kronor i omsättning och 90 miljoner kronor i EBITDA. Fastator sitter på de bästa tillgångar man kan ha i dessa tider. Tillväxt i både NPM Group och Företagsparken är vårt fokus just nu och jag är övertygad om att Richard är rätt man för detta, säger Svante Bengtsson, vd för Fastator.
– Jag har under våren lärt känna koncernens bolag och många av dess medarbetare och det är med glädje jag tar mig an uppgiften att fortsätta driva NPM Groups tillväxtresa. Precis som i Caybon är humankapitalet den viktigaste tillgången och det är min uppgift att säkerställa att de får de verktyg de behöver för att ge våra kunder det bästa och prisvärda erbjudandet, kommenterar Richard Julin, nytillträdd vd för NPM Group.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Fastator på Branschguiden

Som det enda fastighetsnischade investmentbolaget på aktiemarknaden ger Fastator investerare och sparare en unik tillgång till fastighetssektorn som investeringsobjekt. Vårt spektrum av fastighetsrelaterade verksamheter skapar en bred portfölj, där investerare får möjligheten att exponeras mot flera olika delsegment på fastighetsmarknaden och samtidigt ta del av värdeutvecklingen i sektorn som helhet.
Fastators affärsidé är att bygga värde genom att starta och initialt driva bolag inom fastighetsrelaterade segment där vi ser goda tillväxtmöjligheter. Vi tar ett aktivt ägarska...

Läs mer om Fastator på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige