Image

Fängelset i Härnösand sålt

Transaktioner Specialfastigheter säljer det gamla fängelset i Härnösand till Ekebydalsborgen AB.
Publicerad den 30 November 2012

Fastigheten är belägen i centrala Härnösand. Den är uppförd 1861 och har en lokalarea på 8 852 kvadratmeter. Inom fastigheten har det bedrivits kriminalvård fram till 2009. Ekebydalsborgen AB tillträder fastigheten den 2 januari 2013.

Den nya fastighetsägaren har olika utvecklingsplaner för fastigheten.

-Det är en väldigt fin fastighet med charm från mitten av 1800-talet säger Richard Liu på Ekebydalsborgen AB. Fastigheten är utrustad med en sporthall, matsal, och 100-tal rum för boende. Den inrymmer även verkstadslokaler på cirka 3 000 kvadratmeter. Fastigheten har ett strategiskt och bra läge vid E4 och skulle till exempel kunna utvecklas till ett hotell eller vandrarhem och en restaurang, säger Richard Liu.

Ekebydalsborgen köpte tidigare i år det gamla fängelset i Ånge av Specialfastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige