Image
Om två år ska Faluns nya nöjespalats stå klart – en 2 500 kvadratmeter stor nöjesbyggnad för hela familjen.
Om två år ska Faluns nya nöjespalats stå klart – en 2 500 kvadratmeter stor nöjesbyggnad för hela familjen. Bild: Falun Bowling & Krog

Falun får ett nytt nöjespalats

Bygg/Arkitektur I går togs det första spadtaget för Falun Bowling & Krog – Faluns nya nöjespalats. – Det har länge saknats ett större nöjespalats i Falun. När bygget nu påbörjas går vår dröm i uppfyllelse, säger Robin Sjöblom, initiativtagare och vice vd på Falun Bowling & Krog.
Publicerad den 4 November 2015

Den totala investeringen är på 65 miljoner kronor varav en huvuddel gäller byggnation av själva fastigheten där Trumbäcken AB, Nils Skoglund AB, S-bolagen, Gespann och HTK Förvaltning AB är investerare och ägare.

I september 2017 öppnar Mellansveriges modernaste nöjespalats. Falun Bowling & Krog siktar in sig på bred underhållning och publik, här ska gammal som ung kunna njuta av bra artister, ta en bowlingrunda, inta en bättre middag eller kanske träffa kompisarna på barnkalas.

Det är nio år sedan familjen Sjöblom öppnade Rättvik Bowling & Krog, en satsning som lyckades långt över förväntan trots att Rättvik bara har 11 000 invånare. Amanda Jensen, Miss Li, Sven Ingvars, Måns Zelmerlöw, Agnes och Petter är bara några av alla de artister som hittat hit. Och med artisterna kom publiken. Drömmen om en ännu större scen, ännu större artister, och en ännu större publik har funnits där hela tiden. För fem år sedan började det planeras på allvar, för tre år sedan dök lokalen upp på Myntgatan i centrala Falun och nu startar alltså bygget.

– Det är som att leva sin dröm och jobba med sin hobby. Styrkan ligger i konceptet och det breda utbudet. Nu ska vi först bygga klart huset – sedan fylla det med högklassig underhållning – året runt, säger Robin Sjöblom, initiativtagare och vice vd på Falun Bowling & Krog.

Jonny Gahnshag, kommunalråd och ordförande i Västra Falun Fastighets AB som iordningställt mark för etableringen, välkomnar det nya nöjespalatset.

– Falun är en stad och kommun som utvecklas hela tiden. Samlingsplatser och nöjesliv är en viktig del för att vi ska kunna fortsätta att växa, attrahera nya invånare, företag och besökare. Det finns många bra restauranger, pubar och caféer i Falun, men vi har saknat ett lite bredare ställe, för olika åldersgrupper. Vi tror att den här nyetableringen bidrar till att Falu centrum kommer att locka besökare under en ännu större del av dygnet. Ett nöjesställe, en musikscen och nattklubb som breddar utbudet - helt i linje med vår vision "Ett Större Falun! säger Jonny Gahnshag.

Driftsbolaget Falun Bowling och Krog som är ett helägt dotterbolag till Rättvik Bowling och Krog ägs av Lennart Sjöblom, Annika Kas Sjöblom, Robin Kas Sjöblom, Göran Thors, Marianne Sjöblom, Rickard Back, FAS Scenproduktion, Nalen Invest AB, Peter Johansson, Hans Bolmstam och Dala Artist & Event AB.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige