Image

Faluföretag vill bygga för 300 miljoner

Bygg/Arkitektur Trumbäckens Fastighets AB vill satsa 300 miljoner kronor på ett nytt kontors- och bostadshus i centrala Falun.
Publicerad den 14 November 2013

Det nya kvarteret Rödbro (Trotzgatan/Tullkammaregatan) kommer att ligga centralt till, när utvecklingsarbetet med Södra centrum och Resecentrum Falun är färdigt, skriver Dalarnas Tidningar.

– Det centrala läget är mycket bra, och huset kommer att ligga väldigt nära det nya resecentret. Enligt beräkningarna kommer närmare 25 000 personer att röra sig på Knutpunkten dagligen, säger Trumbäckens vd Robert Östman till tidningen.

Runt 300 miljoner kronor räknar han med att det fyra våningar höga bygget ska kosta.
– Blir investeringen av, handlar det om bolagets största investering någonsin. Men läget är bra och intresset är stort från vår sida, säger Östman som säger sig ha intressenter till kontorsdelen redan.

Diskussionerna mellan kommunen och Trumbäckens Fastighets AB om att utveckla ett projekt på platsen har pågått en längre tid. Kommunen har redan sagt ja till att upprätta en ny detaljplan, och ksu sa också ja till att godkänna ett markanvisningsavtal med bolaget.

Den borgerliga oppositionen sa dock nej, och vill i stället att kommunen går ut med en öppen markanvisningstävling för fastigheten.

– Vi tror att det skulle gå att få in flera intressanta förslag på det viset, och dessutom få en bättre bild av vad företagen är beredda att betala för fastigheten, säger oppositionsrådet Mikael Rosén (M) till Dalarnas Tidningar.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige