Image

Diös säljer fastighet i Falun

Transaktioner Diös säljer en kommersiell fastighet i Tallenområdet, cirka en mil utanför Falun. Köpare är Landstinget Dalarna och köpeskillingen uppgår till 49 miljoner kronor.
Publicerad den 21 December 2017
Diös säljer i Tallenområdet, Falun. Bild: Diös
Diös säljer i Tallenområdet, Falun.

Tillträde sker under senare delen av 2018 i samband med att den nuvarande hyresgästen, Distansapoteket, avflyttar.

Diös strategi är stadsutveckling med fokus på att koncentrera sitt bestånd till centrala lägen. Fastigheten som nu säljs, Nedre Gruvriset 33:156, ligger utanför Falun och omfattar totalt cirka 5 000 kvadratmeter uthyrbar yta som i huvudsak består av logistikytor.

– Försäljningen av fastigheten ligger helt i linje med vår strategi kring stadsutveckling, där vi koncentrerar vårt bestånd till centrala lägen i Falun. Vi kan därmed fokusera ytterligare resurser till stadskärnan där vi just nu utvecklar Bergströms Galleria och våra fastigheter runt Holmtorget. Utöver det utvecklar vi också bostäder i centrum vid Faluån, säger Lars-Göran Dahl, chef affärsutveckling, Diös.

Landstinget Dalarna har köpt fastigheten för att säkerställa en långsiktig lösning för Dalarnas museums behov av magasinslokaler.

 – Det känns väldigt bra och viktigt för Dalarnas museum att nu trygga en lokallösning för samlingarna och därmed säkra det kulturarv som samlingarna utgör, säger Gunnar Barke, Landstingsstyrelsens ordförande.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Pilotprojektets slutsats: Si och så med byggaktörsdrivna detaljplaner

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden har i budget för 2020 och 2023 fått i uppdrag av kommunfullmäktige att pröva och utvärdera så kallade byggaktörsdrivna planprocesser. Slutsatserna har nu presenterats i ett utlåtande av stadsbyggnadskontoret, och man kan konstatera att det är högt och lågt i fynden från de tre pilotprojekten som staden använt sig av. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige