Image

De utvecklar Bromma Blocks

Bygg/Arkitektur Veidekke har ingått samarbete med CBRE och Vencom med målsättningen att bygga ut Bromma Blocks med en helt ny handelsfastighet.
Publicerad den 23 April 2018
Bromma Blocks växer. Bild: Wester + Elsner arkitekter
Bromma Blocks växer.

Projektet kommer att genomföras som en totalentreprenad i samverkan, där den första av två faser nu avropats. Planerings- och beredningsfasen, Fas 1, har nu påbörjats och pågår till sommarsemestern. Därefter är avsikten att starta genomförandefasen för utbyggnaden om totalt cirka 65 000 BTA.

– Vi har ett laddat team med stor erfarenhet av stora komplexa kommersiella byggen, därför känns det extra roligt att vi få vara med och utveckla området. Här kan vi med vårt involverande arbetssätt och kompetens inom digitalt byggande bidra till något riktigt bra, säger Per Wall på Veidekke.

Ett involverande arbetssätt är av central betydelse när Veidekke planerar och genomför utbyggnaden av köpcentret.

– För oss har det varit viktigt att den entreprenör som vi använder oss av kan leva upp till våra högt ställda krav på professionalism och nytänkande. Att valet föll på Veidekke är ett resultat av att de har hög trovärdighet och ett arbetssätt som tilltalar oss, säger Erik Oldgren, projektchef och byggherreombud för beställaren.

Betydande byggnadsarbeten kommer att utföras av bland annat Ica och Swedavia i anslutning till fastigheten under projektets genomförande. Vidare kommer en ny tvärbanestation att uppföras i anslutning till fastigheten med beräknat ibruktagande år 2020.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

CBRE Sweden på Branschguiden

På CBRE är vår passion att leverera marknadsledande fastighetsrådgivning som gör det möjligt för våra kunder att blomstra – i hela världen.

CBRE Group Inc. är världens största företag inom fastighetsrådgivning med huvudkontor i Los Angeles, USA. Företaget har runt 80 000 anställda och fler än 450 kontor som stödjer fastighetsägare, investerare samt hyresgäster över hela världen.

CBRE i Sverige erbjuder strategisk rådgivning inom – fastighetstransaktioner, hyresgästrepresentation, förvaltning, uthyrning och utveckling, samt värdering. Vi arbetar även med res...

Läs mer om CBRE Sweden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige