Image

De övertar kursade Sjaelsös projekt

Bolag Efter danska exploatören Sjaelsös konkurs under sensommaren lägger nu även Sjaelsö Sverige ner sin verksamhet. Planerade projekt övertas av Wästbygg, som under en lång rad år haft ett nära samarbete med Sjaelsö. I projektportföljen finns cirka 1 000 lägenheter i Stockholmsregionen samt flera kommersiella projekt i form av handelsplatser runt om i landet.
Publicerad den 31 Oktober 2013

Sjaelsö Sverige och Wästbygg har i dagarna kommit överens om att Wästbygg övertar de utvecklingsprojekt som Sjaelsö har i planeringsfasen. I uppgörelsen ingår också att Wästbygg på egen hand driver vidare det projektbolag som parterna startade gemensamt för ungefär ett år sedan.

På bostadssidan handlar det om ungefär 1 000 lägenheter som ska byggas i Stockholmsregionen, såväl hyresrätter som bostadsrätter. Under det kommande året inleds byggandet av ungefär hälften av dessa.

Med affären etablerar sig Wästbygg på allvar som bostadsbyggare i Stockholmsregionen. Sedan flera år tillbaka har företaget haft ungefär halva sin omsättning i Stockholm och Mälardalen men då inom företagets övriga två affärsområden, logistikanläggningar och kommersiellt byggande. Nyligen sattes till exempel spaden i marken för storprojektet Barkarby Gate i Järfälla och inom kort inleds också arbetet med ett nytt centrum för judisk utbildning och kultur på Östermalm i Stockholm, två projekt som tillsammans har ett ordervärde på närmare en halv miljard kronor.

– Under 2012 tog vi ett strategiskt beslut att öppna ett kontor i Solna, inte minst för att visa våra olika samarbetspartner att vi menar allvar med vår satsning på Stockholmsmarknaden. Hit till Stockholm och det nya projektutvecklingsbolaget tar vi också med oss den mångåriga erfarenhet vi har av utveckling av egna bostadsprojekt i Västsverige. Innan årsskiftet inleder vi uppförandet av 222 hyresrätter i Handen i Haninge kommun och nästa sommar blir det projektstart för ungefär 300 lägenheter i Huddinge, som bland annat innefattar studentlägenheter. För de övriga 500 lägenheter som ingår i överenskommelsen med Sjaelsö är tidsperspektivet ytterligare några år, säger Jörgen Andersson, vice vd för Wästbygg.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Insatsteam ska lösa bostadsbyggandet i nyindustrialiseringsorter

Bostäder Fyra bostadsministrar, 3,5 år som samordnare och varav ett år som utredare – nu kommer förslagen från den statliga utredaren för hur bostadsbyggandet ska öka. Rapport från ett skeende är namnet som utredare Peter Larsson gett utredningen om hur samhällsbyggandet i Norrbottens och Västerbottens län ska öka och strukturella hinder minska. Tre förslag är redan under beredning och nu kommer fler förslag på hur aktörerna ska samordnas för att säkra befolkningsförsörjningen ska gå i rätt takt för den gröna industrins framfart.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige