Image
Jan Björk.
Jan Björk. Bild: Redito

Costco öppnar 13 000 kvadratmeter i Arninge

Uthyrning Den amerikanska detaljhandelsjätten Costco öppnar under hösten 2022 sin första butik i Sverige – drygt 13 000 kvadratmeter i Trophi Fastighets AB:s Arninge Station.
Publicerad den 23 Mars 2021

Den gamla Coop Forum-butiken ska byggas om för Costco. Coop driver vidare verksamheten i en helt ny butik med Systembolaget som granne i de nybyggda delarna av Arninge Station.

Herde Förvaltning har åt fastighetsägaren därmed förhandlat och hyrt ut samtliga cirka 35 000 kvadratmeter butiksarea i Arninge Station.

– Det är fantastiskt att lyckas hyra ut 35 000 kvadratmeter butiksyta under de besvärliga tider vi befinner oss i och det visar också på vilken stark handelsplats Arninge är, säger Jan Björk, vd för fastighetsägaren Trophi.

Arninge Station är en del av handelsplatsen i Arninge där ett nytt resecentrum för tåg och bussar öppnar inom kort med en invändig direktaccess till Trophis fastighet. Med ett flertal större och namnkunniga varumärken inom detaljhandeln som hyresgäster förväntas Costcos etablering ytterligare bidra till hela områdets attraktivitet.

– Vi är väldigt glada över att affären med Costco äntligen är i hamn och att fastigheterna därmed är fullt uthyrda. Butiksmixen har redan bevisat sig och vi får starka signaler från hyresgästerna om att Arninge blivit precis så bra som vi hoppades på.

CBRE har varit rådgivare åt Costco och har ett fortsatt uppdrag att etablera Costco på fler platser.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

CBRE Sweden på Branschguiden

På CBRE är vår passion att leverera marknadsledande fastighetsrådgivning som gör det möjligt för våra kunder att blomstra – i hela världen.

CBRE Group Inc. är världens största företag inom fastighetsrådgivning med huvudkontor i Los Angeles, USA. Företaget har runt 80 000 anställda och fler än 450 kontor som stödjer fastighetsägare, investerare samt hyresgäster över hela världen.

CBRE i Sverige erbjuder strategisk rådgivning inom – fastighetstransaktioner, hyresgästrepresentation, förvaltning, uthyrning och utveckling, samt värdering. Vi arbetar även med res...

Läs mer om CBRE Sweden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Pilotprojektets slutsats: Si och så med byggaktörsdrivna detaljplaner

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden har i budget för 2020 och 2023 fått i uppdrag av kommunfullmäktige att pröva och utvärdera så kallade byggaktörsdrivna planprocesser. Slutsatserna har nu presenterats i ett utlåtande av stadsbyggnadskontoret, och man kan konstatera att det är högt och lågt i fynden från de tre pilotprojekten som staden använt sig av. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige