Image
Peeter Kinnunen, transaktionschef på Corem.
Peeter Kinnunen, transaktionschef på Corem. Bild: Klövern

Corem säljer för 420 miljoner

Transaktioner Corem säljer fastigheter i Västerås, Borås och Hallstahammar för 420 miljoner kronor.
Publicerad den 16 December 2021

I tre separata affärer har Corem tecknat avtal om att sälja fastigheterna Västerås Köpmannen 5, Borås Bromsen 3, Borås Bromsen 4, Borås Spindeln 13 och Borås Spindeln 14, samt tomträtten till Hallstahammar Nickeln 2, för ett sammanlagt underliggande fastighetsvärde om 420 miljoner kronor.

Fastigheterna i Borås köps av Peab. Det utgör köpcentret Knallerian med en total area på 15 165 kvadratmeter i handelsområdet Knalleland. Den uthyrbara ytan uppgår till närmare 23 000 kvadratmeter och har i dag omkring 40 hyresgäster.
– Peab har länge varit engagerat i Borås utveckling och vi har goda erfarenheter av att arbeta tillsammans med Borås stad i stadsutvecklingsfrågor. Som lokal samhällsbyggare är den här typen av utvecklingsmöjligheter helt i linje med vår strategi. Med våra fyra affärsområden kan vi ta ett samlat grepp om området och utveckla det på bästa sätt, säger Göran Linder, affärsområdeschef på Peab Projektutveckling.

Den sammanlagda uthyrningsbara arean uppgår till cirka 41 000 kvadratmeter och består till största del av handelsytor.
– Försäljningarna är ytterligare ett steg i Corems renodling och omallokering till mer prioriterade segment och tillväxt, säger Peeter Kinnunen, transaktionschef på Corem.

Frånträde av Bromsen 3, Bromsen 4, Spindeln 13 och Spindeln 14 är planerat till den 1 februari 2022, följt av Köpmannen 5 den 25 februari 2022 samt Nickeln 2 den 1 juni 2022.

CBRE har varit säljrådgivare till Corem i affären med Peab i Borås.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter NCC-försäljningen – så ser Nordstjernans framtida investeringsstrategi ut

Bolag Ax:son Johnson-ägda Nordstjernan fortsätter minska sitt innehav i bygg och fastigheter i och med försäljning av sex miljoner aktier, motsvarande 6,1 procent av kapitalet, i NCC till Obos. Bolagets vd Peter Hofvenstam berättar för Fastighetssverige varför man valt att minska exponeringen mot bygg och fastigheter och var man ser framtida investeringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige