Image

Corem och NREP bygger terminal

Bygg Corem och NREP - Nordic Real Estate Partners - har genom ett gemensamägt bolag tecknat ett 15-årigt hyresavtal med Posten AB om uppförandet av en ny terminal i Veddesta norr om Stockholm. Terminalen på cirka 19 000 kvadratmeter kommer att bli Postens största logistikarbetsplats med cirka 450 anställda och beräknas stå klar i slutet av 2013.
Publicerad den 10 Augusti 2011

Corem och NREP kommer att tillskjuta mark från sina respektive fastigheter Veddesta 2:79 och Veddesta 2:80 för att bilda en ny gemensamt ägd fastighet där projektet skall uppföras. Totalt kommer markarealen för den nya sammanslagna fastigheten att uppgå till drygt 80 000 kvadratmeter. Projektet kommer att ledas av NREP och den totala kostnaden kommer att vara cirka 245 miljoner kronor.
- Vi är mycket nöjda med att Posten har valt vårt område i Veddesta för sin nya strategiska Stockholmshub. Vi har kontinuerligt arbetat med att utveckla området till ett modernt logistikcenter för att attrahera långsiktiga hyresgäster. Med tecknandet av detta avtal har vi fått den sista pusselbiten på plats för nordvästra Stockholms nya logistikhub, säger Rickard Svensson-Dahlberg, partner på NREP.

- Etableringen av den nya terminalen blir ett utmärkt komplement till vårt befintliga bestånd i Veddesta. Det är ett mycket intressant och komplext projekt som har möjliggjorts genom ett bra samarbete mellan Corem och NREP som fastighetsägare samt Posten som blivande hyresgäst. Järfälla kommer att få 450 nya arbetstillfällen och även ur ett miljöperspektiv så kommer projketet att vara positivt, då Posten räknar med att minska den totala körsträckan för last- och skåpbilar med mer än 1 300 mil per år, säger Håkan Engstam, transaktionschef på Corem Property Group.


Relaterade artiklar

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De investerade mest i det egna beståndet under 2023

Lista Fastighetssverige listar nu vilka noterade bolag som investerade mest i sina fastigheter under föregående år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige