Image

Corem köper loss terminal i Veddesta

Transaktioner Corem och NREP bildade 2011 ett gemensamt bolag för att uppföra en terminal i Veddesta för Postnord. Corem köper nu NREP:s del i bolaget. Fastighetens underliggande värde är 332 miljoner kronor.
Publicerad den 3 December 2013

NREP har ansvarat för projektledning och uppförande av byggnaden.

Postnord har tecknat ett 15-årigt hyresavtal för den cirka 19 000 kvadratmeter stora terminalen.

Den nya terminalen ersätter ett antal mindre enheter i norra Stockholm. Terminalen kommer att bli arbetsplats för 450 personer och blir därmed Postnords största logistikarbetsplats. Terminalen har kapacitet att hantera cirka 60 000 paket och 3 500 pallar per dygn.

- Detta är en transaktion som funnits på ritbordet under en längre tid och det är ett naturligt steg för oss att förvärva samtliga aktier i det gemensamt ägda bolaget. Vi blir nu ännu större i ett område vars positiva utveckling vi endast sett början på och vi fortsätter samtidigt att etablera oss som hyresvärd till hyresgäster med anknytning till e-handel. Vi välkomnar Postnord som hyresgäst och ser fram emot samarbetet, säger Eva Landén, vd för Corem.

- Projektet är ett lyckat exempel på hur vi har kunnat hjälpa en av våra större hyresgäster med en nyetablering genom att tillsammans med Corem skapa en gemensam byggrätt som var stor nog för uppförandet av projektet. Investeringen ligger i vår första fond som nu är under avveckling varför det passar bra att sälja vår andel till Corem. Det har varit ett mycket intressant projekt med stora utmaningar i form av pressad tidplan och komplicerade sprängningsarbeten. Det är därför extra roligt att samarbetet med Postnord fungerat så bra och att den första leveransen från terminalen gick ut helt enligt tidplan, säger Rickard S. Dahlberg, partner hos NREP.

Terminalen är belägen i Veddesta, Järfälla, där NREP och Corem var för sig samt genom det samägda bolaget har etablerat en ny logistikpark med totalt 115 000 kvadratmeter effektiv distributionsyta.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige