Image

Corem köper i Jönköping och Arlandastad

Transaktioner Corem köper 6 000 kvadratmeter i Jönköping och 2 000 i Arlandastad.
Publicerad den 4 April 2016

Corem köper fastigheten Ulvö 8, belägen vid infarten till Jönköping, av Vättersnäs Förvaltning. Fastigheten omfattar cirka 6 000 kvadratmeter i uthyrbar area, fördelat på 4 800 kvadratmeter lager och 1 200 kvadratmeter kontor/butik.

Fastigheten är fullt uthyrd till Osborn International AB med en återstående kontraktslängd om drygt tre år. Förvärvet skedde i bolagsform till ett underliggande fastighetsvärde om 34 miljoner kronor och tillträddes den 31 mars 2016.

Panreal var rådgivare till säljaren Vättersnäs i affären.

Corem köper även tomträtten till Märsta 24:11, Arlandastad. Fastigheten har en uthyrbar area om cirka 2 000 kvadratmeter, varav merparten utgörs av lager- och butiksytor. Fastigheten förvärvades i bolagsform och är fullt uthyrd till bland annat Elektroskandia och Rikshem.

Förvärvet ligger i direkt anslutning till Corems övriga fastigheter i området och möjliggör förbättrad disposition av mark- och körytor. Tillträde skedde 26 februari 2016.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Samfastigheter-toppen: "SBB:s fall präglar fortfarande mycket av segmentet"

Bolag Hur ser möjligheter till investeringar och nya projekt inom LSS-boenden ut idag? Vad krävs för att investeringsviljan ska vakna igen? Poyan Katebi, vd för Samfastigheter, menar att läget är betydligt bättre nu än för bara sex månader sedan, men att storbankerna fortfarande ser risker som kanske inte finns. – Det är bättre dialoger nu, det känns som att vi skulle kunna komma i gång, men hel branschen har fortfarande som en blöt filt över sig, säger Poyan Katebi.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige