Image
Colives grundare, Jonas Häggqvist och Katarina Liljestam-Beyer
Colives grundare, Jonas Häggqvist och Katarina Liljestam-Beyer Bild: Colive

Colive Lab – delningslägenhet på Södermalm

Bostäder Bostadsoperatören Colive iordningställer en första delningslägenhet på Södermalm i Stockholm. Inflyttning är planerad till den 1 maj 2019, men redan nu finns det möjlighet för unga vuxna att registrera sig som medlemmar hos Colive.
Publicerad den 2 Januari 2019

Stockholmsbaserade Colive planerar att storskaligt etablera 1000-tals bostäder i nyproducerade moderna delningslägenheter i svenska storstadsområden. Målgruppen är unga vuxna som vill bo i ett hem som erbjuder både gemenskapen av att bo tillsammans med andra samtidigt som man erbjuds det privatliv som ett eget boende ger.

Merparten av bolagets planerade bostadsprojekt har inflyttning under 2020 och framåt, men redan under våren 2019 slås alltså portarna upp till Colive Lab, som ligger med bästa läge i en vindsvåning invid Nytorget på Södermalm i Stockholm. I Colive Lab kommer 11 - 12 personer att bo tillsammans i en nyrenoverad delningslägenhet där hyresgästerna har sitt eget privata rum, men delar på ändamålsenliga umgängesytor och kök samt våningens två takterrasser. De gemensamma utrymmena inreds och möbleras av Colive och städning, internet med mera ingår i hyran.

– Vi kallar delningslägenheten på Södermalm för Colive Lab, för det är just vad det är. Utöver ett bra läge i ett socialt och modernt boende så kommer hyresgästerna i "labbet" att vara en del i vårt arbete med att utveckla och skapa en riktigt bra boendeupplevelse med hög livskvalitet som vi tar lärdom av i våra storskaliga projekt, säger Katarina Liljestam-Beyer, COO och medgrundare av Colive.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Castellum blir nettoinvesterare framöver om vd:n får välja

Bolag Under tisdagen var det dags för Castellum, med vd Joacim Sjöberg i spetsen, att redovisa hur bolaget presterat under första halvåret. Man är inte klar med försäljningar, samtidigt som det börjar bli dags att öppna plånboken. Inte minst då uthyrningarna behöver skjuts.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige