Image

Cernera köper av Willhem i Borås

Transaktioner Willhem säljer en kommersiell fastighet, omfattande cirka 7 000 kvadratmeter, i Borås till Cernera.
Publicerad den 16 April 2015
Cernera köper av Willhem i Borås. Bild: Cernera
Cernera köper av Willhem i Borås.

Fastigheten ligger i Druvefors, Borås, och har tidigare bland annat inhyst Hedin Bil.
Det direkta närområdet utgörs i huvudsak av bostadsbebyggelse och har under senare år utvecklats med ett antal större nybyggnadsprojekt i form av bostads- och hyresrätter.

- I Borås stads översiktsplan lyfts marken utmed Viskan fram som prioriterad för framtida bostadsutveckling och ett område som inkluderar fastigheten pekas ut som ett framtida område för boende. Fastighetens totala tomtarea uppgår till cirka 10 500 kvadratmeter och det finns redan ett antal spännande skisser på hur just Forsen 1 kan utvecklas säger Lars Angwald, vd på Cernera Fastigheter.

- Vi har konstaterat att fastighetens karaktär inte ligger i linje med vår affärsidé att primärt äga och förvalta bostäder med hyresrätt. Med hänsyn till kärnverksamheten har vi därför beslutat att sälja fastigheten, säger Willhems vd Mikael Granath.

Panreal har varit säljarens rådgivare i affären.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Willhem på Branschguiden

Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag.

Läs mer om Willhem på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige