Image
Bild: CC BY-SA 3.0

CBRE lanserar nytt pan-nordiskt Capital Markets-team

Bolag CBRE sjösätter nytt Capital Markets-team dedikerat till den nordiska marknaden. Det nya teamet kommer bestå av 58 personer och ledas av Sami Kiehelä.
Publicerad den 15 Januari 2020
Sami Kiehelä. Bild: CBRE
Sami Kiehelä. Amanda Welander. Bild: CBRE
Amanda Welander.

Ett nytt nordiskt Capital Markets team har skapats. Teamet består av 58 experter i fyra länder som ska vidareutveckla CBRE:s rådgivning till såväl svenska som internationella kunder. CBRE har varit aktiva i den nordiska marknaden sedan 1999 och med det nya teamet stärker de ytterligare sin ledande position inom Capital Markets.
– Äntligen genomför vi en riktig nordisk Capital Markets-satsning! Bland många av våra internationella kunder har detta behov funnits länge. Och eftersom svenska investerare förvärvar allt mer i övriga nordiska länder finns även ett stort inhemskt behov. Genom att knyta ihop det vi redan kan, strategisk analys med unik kunskap från de lokala marknaderna, kommer vi kunna leverera väldigt vassa tjänster för våra kunder, säger Patrik Kallenvret, vd för CBRE i Sverige.

Det nordiska teamet kommer att ledas av Sami Kiehelä, i sin nya roll som Head of Capital Markets, Nordics, i nära samarbete med det svenska teamet som leds av Lisen Heijbel.
– En betydande investering görs för att stärka vår kapacitet, som inkluderar ett antal nya anställningar till vårt team i alla nordiska länder. Detta positionerar oss för att tillgodose alla våra kunders behov och öka vår marknadsandel inom denna sektor. Den nordiska fastighetsmarknaden är en av de starkaste och mest attraktiva marknaderna i världen och med detta nya initiativ kommer vi att kunna ge bättre service till nuvarande och framtida kunder genom att kombinera en lokal närvaro och expertis inom vårt internationella nätverk för att ge rådgivning om investeringar och företagsfinansiering och forskningsbaserade analyser, säger Sami Kiehelä, som får rollen som Head of Capital Markets Nordics.

Samtidigt meddelar CBRE att Amanda Welander, Head of Research, Sweden, har utsetts till Head of Research, Nordics. Hon kommer att leda ett team av nordiska analysexperter som utför marknadsanalyser, samlar data och gör framtidsspaningar för de största städerna i Norden.
– Tillväxten i ekonomin accelererar och dynamiken på fastighetsmarknaderna och efterfrågan av olika och nya typer av fastighetstillgångar förändras snabbt. I det sammanhanget är avancerad analys och data om dessa föränderliga marknader ur ett internationellt perspektiv avgörande och CBRE är i en unik position för att tillhandahålla det, säger Amanda Welander.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

CBRE Sweden på Branschguiden

På CBRE är vår passion att leverera marknadsledande fastighetsrådgivning som gör det möjligt för våra kunder att blomstra – i hela världen.

CBRE Group Inc. är världens största företag inom fastighetsrådgivning med huvudkontor i Los Angeles, USA. Företaget har runt 80 000 anställda och fler än 450 kontor som stödjer fastighetsägare, investerare samt hyresgäster över hela världen.

CBRE i Sverige erbjuder strategisk rådgivning inom – fastighetstransaktioner, hyresgästrepresentation, förvaltning, uthyrning och utveckling, samt värdering. Vi arbetar även med res...

Läs mer om CBRE Sweden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Pilotprojektets slutsats: Si och så med byggaktörsdrivna detaljplaner

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden har i budget för 2020 och 2023 fått i uppdrag av kommunfullmäktige att pröva och utvärdera så kallade byggaktörsdrivna planprocesser. Slutsatserna har nu presenterats i ett utlåtande av stadsbyggnadskontoret, och man kan konstatera att det är högt och lågt i fynden från de tre pilotprojekten som staden använt sig av. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige