Image

Catena bygger och hyr ut i Nässjö

Uthyrning Catena har tecknat ett hyresavtal om cirka 6 700 kvadratmeter med Höglands Logistik i Nässjö.
Publicerad den 24 Mars 2016
Gustaf Hermelin. Bild: Catena
Gustaf Hermelin.

Höglands Logistik kommer att hyra en del av det nya logistiklagret som totalt ska omfatta cirka 9 200 kvadratmeter. Byggnation av det nya logistiklagret startar under våren 2016. Hyresavtalet gäller från och med första oktober och löper i tio år.

Detta blir Catenas andra volymterminal, och bygger på samma koncept som just uppförts i anslutning till Katrineholms kombiterminal. Byggnationen sker på mark om cirka 63 000 kvadratmeter som förvärvats från Nässjö kommun.

– Det är tillfredsställande att vi kan fortsätta att utveckla Nässjö kommun som en logistikkommun. Vi välkomnar Catenas fortsatta satsning och hoppas på fortsatt gott samarbete, säger Anna-Carin Magnusson, kommunstyrelsens ordförande i Nässjö.

– Fastighetens läge i direkt anslutning till kombiterminalen i Nässjö och i nära anslutning till riksväg 40 uppfyller förutsättningar för en perfekt logistikposition och framtida tillväxt, säger Catenas vd Gustaf Hermelin.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige