Image

Catena bygger logistikbyggnad åt Boozt i Ängelholm

Bygg/Arkitektur Catena AB har genom dotterbolaget Queenswall AB tecknat ett 15-årigt hyreskontrakt om 43 500 kvadratmeter med Boozt Fashion AB.
Publicerad den 23 Februari 2016
Gustaf Hermelin. Bild: Catena
Gustaf Hermelin.

Fördelningen är 42 000 kvadratmeter logistikyta och 1 500 kvadratmeter kontor med mera. Fastigheten beräknas vara klar i slutet av första kvartalet 2017 och årshyran uppgår till 26,1 miljoner kronor.

Hela området i Norra Varalöv omfattar möjlig logistikyta om 77 000 kvadratmeter och är avsedd för e-handel, små som stora aktörer. Detta är andra etappen av planerade tre. Catena har en uttalad miljöpolicy och alla e-handels-klustrets byggnader kommer att miljöanpassas och certifieras genom Green Building.

– Det känns nästan som om vi har fått e-handels ’Creme de la creme’ till oss och att vårt arbete med satsning inom e-handel har varit rätt. Hos oss får kunden mer än en logistikyta, den får även en partner som aktivt medverkar i möjligheten att ständigt utveckla hela affären, säger Göran Månsson, vd för Queenswall.

– Med stolthet känner jag att vi har en bärande idé även med satsningen på e-handelslogistik och tanken att möta kunden tidigt i processen bidrar till en utveckling av ett helt nytt koncept inom logistik, säger Catenas vd Gustaf Hermelin.

Catena äger 60 procent av Queenswall.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige