Image
Carlsberg flyttar in i Nettos gamla lager i Falkenberg.
Carlsberg flyttar in i Nettos gamla lager i Falkenberg. Bild: SLP

Carlsberg hyr mer av SLP

Uthyrning Carlsberg hyr mer av SLP och flyttar in tidigare än planerat.
Publicerad den 25 Juni 2020

En kort tid efter sitt förvärv av Nettos (Coops) centrallager i Falkenberg offentliggjorde SLP att bolaget tecknat ett hyresavtal med Carlsberg Sverige avseende uthyrning av stora delar av ytorna inom fastigheten, med en planerad inflyttning under början av 2021. Efter en god dialog mellan SLP, Carlsberg Sverige och Netto (Coop) står det nu klart att inflyttningen kommer att ske redan den 1 september i år.
– Vi har haft en professionell, enkel och bra dialog med Carlsberg Sverige och Netto (Coop) och är glada över att vi har kunnat hitta en lösning som blir optimal för alla inblandade. För SLP:s sida innebär det att vi kommer att kunna göra förändringen av hyresgäst inom fastigheten på ett bra och välplanerat sätt, säger Peter Strand som är styrelseordförande i SLP.

Dessutom väljer Carlsberg Sverige att även hyra resterande lagerytor (1 600 kvadratmeter) inom fastigheten. Den tillkommande förhyrda ytan följer det sedan tidigare tecknade hyresavtalet med Carlsberg Sverige och gäller för en period om drygt sex år.
– Möjligheten för oss att tillträda våra nya lokaler redan i september ger oss stora fördelar. Detta inte minst då vi tidigare än planerat kan minska våra transporter jämfört med den alternativa lösning som för närvarande använder, vilket gagnar både miljön och vår operationella verksamhet" kommenterar Maria Franksen som är National Warehouse Manager & Outbound Operations Manager, Carlsberg Sverige.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Swedish Logistic Property på Branschguiden

Swedish Logistic Property äger, bygger och utvecklar fastigheter med inriktning på lager, logistik och industri.

I nära samarbete med Hyresgäster skapas effektiva och anpassade lokaler utifrån verksamheters behov och önskemål, där vi strävar efter att vara en partner som kan bidra till våra Hyresgästers utveckling och framgång.

Genom att regelbundet arbeta med att modernisera och effektivisera våra fastigheter så spar vi energi, sänker driftkostnader och givetvis värnar om vår miljö.

Med erfarenhet av fastigheter och affärer i olika bolag, ett stort kontaktnät...

Läs mer om Swedish Logistic Property på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige