Image
Sture Nilsson.
Sture Nilsson. Bild: Byggpartner

Byggpartner gör fler nedskrivningar – negativ resultatpåverkan på 90 miljoner

Bolag Byggpartner tvingas genomföra ytterligare nedskrivningar av projekt i Mälardalen. Det rör sig om ett fåtal projekt i framförallt Stockholm som kommer att påverka resultatet i kommande kvartalsrapport, skriver bolaget.
Publicerad den 19 Oktober 2022

Bolaget genomförde nedskrivningar i ett antal projekt, främst i Mälardalen under andra kvartalet, och konstaterar nu att förlusterna i dessa projekt ökat till följd av kostnadsutvecklingen och bristande projektstyrning.

Sammantaget kommer de aktuella projektnedskrivningarna att leda till en negativ påverkan på rörelseresultatet med cirka 90 miljoner kronor under tredje kvartalet, skriver bolaget.

– Jag bedömer att vi för kvartal fyra åter ska kunna redovisa positiva siffror för Byggpartner Gruppen samt att vi genom nedskrivningar och åtgärder nu har satt stopp för ytterligare förluster i Mälardalen. Vi har fortsatt en stark finansiell bas för vår långsiktiga utveckling, säger vd Sture Nilsson.

Bolaget släpper sin delårsrapport för det tredje kvartalet den 17 november.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige