– Den starka orderingången är ett resultat av att vi tidigare under året varit engagerade i de aktuella projektens tidiga 'Fas 1' där vi tillsammans med våra kunder utarbetar förutsättningarna för den kommande genomförandefasen, berättar Sture Nilsson.
Vid utgången av juni utgjordes orderstocken främst av samhällsfastigheter och hyresfastigheter, medan en mindre del utgörs av kommersiella fastigheter och bostadsrätter.
Under senvåren och sommaren genomförde Byggpartner en genomlysning av olönsamma projekt, vilket medförde kostnader för nedskrivningar om totalt 54 miljoner kronor. Rensat för detta uppgick rörelseresultatet till 25,4 miljoner kronor i det andra kvartalet, motsvarande en marginal på 3,5 procent.
– Vårens kraftiga förändringar avseende materialkostnader och leveransförutsättningar har påverkat vår verksamhet negativt. Vi jobbar intensivt med dessa frågor och i samtliga kundrelationer pågår i dag dialoger om hur stigande kostnader och leveransförseningar kan hanteras. Den sammantagna påverkan på vår lönsamhet är dock fortfarande svårbedömd, säger vd:n.
Januari – juni 2022
Nettoomsättningen uppgick till 1 371,8 (1 084,2) Mkr
Rörelseresultat (EBIT) uppgick till -17,5 (44,0) Mkr. Exklusive förvärvskostnader, samt i juli kommunicerade projektnedskrivningar och omstruktureringskostnader uppgick rörelseresultatet till 43,1 Mkr
Rörelsemarginalen (EBIT) uppgick till -1,3 (4,1) procent. Exklusive förvärvskostnader, kommunicerade projektnedskrivningar samt omstruktureringskostnader uppgick rörelsemarginalen till 3,1 procent
Resultatet efter skatt uppgick till -18,3 (34,5) Mkr
Resultatet per aktie uppgick till -1,51 (2,85) kronor
Orderingången uppgick till 1 525,5 (1 353,9) Mkr
Orderstocken vid periodens utgång uppgick till 2 860,0 (2 960,1) Mkr
Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till -59,0 (71,4) Mkr
Soliditeten uppgick vid periodens utgång till 15,6 (22,2) procent.
Presenteras av Fastighetsägarna Service
Presenteras av Brandskyddsföreningen
Presenteras av CDVI
Presenteras av Aros Kapital
Transaktioner Hur blir transaktionsåret 2025, vilka faktorer kommer ha störst påverkan för dess utvecklingen, vilka segment blir heta respektive kalla och vilken roll kommer utländska aktörer spela på den svenska transaktionsmarknaden? En panel bestående av Erik Nyman, JLL, Peter Wiman, EY, Maryrose David, Savills, och Adam Tyrcha, Newsec, ger sin bild av transaktionsåret som står för dörren.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.