Image
Bygg-Göta har förvärvat en större handelsfastighet i Sisjön i sydvästra Göteborg.
Bygg-Göta har förvärvat en större handelsfastighet i Sisjön i sydvästra Göteborg. Bild: Panreal

Bygg-Göta förvärvar handel för 650 miljoner i Göteborg

Transaktioner Bygg-Göta har förvärvat en större handelsfastighet i Sisjön i sydvästra Göteborg – ett av Sveriges främsta externhandelsområden. Säljer gör Alaska Real Estate. Panreal har agerat rådgivare i affären.
Publicerad den 16 December 2021

Byggnaden ligger i hjärtat av Sisjöns handelsområde och innefattar en total uthyrbar lokalarea om 19 000 kvadratmeter och är fullt uthyrd till fyra välrenommerade hyresgäster – Systembolaget, Coop, Jula och Elgiganten.

Sisjön är inte bara en del av Nordens största verksamhetsområde utan är även, tillsammans med handelsfastigheten 421 i södra Högsbo, den största externhandelsdestinationen i Göteborgsregionen med cirka 150 000 kvadratmeter handelsyta. Totalt planeras ytterligare över 50 000 kvadratmeter kommersiella lokaler att tillföras området under kommande år. Närområdet har under senare år även expanderat kraftigt med förtätning av bostadsutveckling. Aktuella projekt innefattar tillskapande av närmare 6 000 nya lägenheter inom en kilometers radie från fastigheten.

Överlåtelsen av fastigheten, som har beteckningen Kobbegården 153:2, sker genom förvärv av samtliga andelar i det fastighetsägande bolaget KB Lerholmen 5. Överenskommet underliggande fastighetsvärde i affären uppgår till cirka 650 miljoner kronor. Ekonomisk tillträdesdag är satt till den 31 december 2021.

Försäljningen har skett i en strukturerad process, där Panreal har agerat säljarens finansiella transaktionsrådgivare. Werks Advokater har agerat legal rådgivare i affären.
– Det känns väldigt roligt att Bygg-Göta, som sedan tidigare även förvärvat intilliggande Bauhaus-fastighet från oss, och som dessutom är en lokal och långsiktig ägare, nu valt att ta stafettpinnen vidare, säger Lars-Åke Alexandersson, delägare Alaska Real Estate.

– Detta förvärv känns naturligt för oss då vi finns etablerade i Sisjön sedan tidigare, samtidigt som förvärvet väl stämmer överens med vår strategi som inriktar sig på fastigheter i bra lägen och med stabila kassaflöden, säger Ronny Persson, vd på Bygg-Göta.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Panreal på Branschguiden

Panreal är en partnerägd rådgivare som erbjuder kvalificerad transaktionsrådgivning och projektledning vid bolagsöverlåtelser på den svenska fastighetsmarknaden.

Firman erbjuder heltäckande rådgivningstjänster och service till alla slags investerare – allt från bygg- och fastighetsutvecklingsbolag till institutioner, fonder och onoterade bolag.
Genom en kombination av starkt engagemang, djup kunskap om fastighetsmarknaden och stor erfarenhet av bolagsaffärer är Panreal en självklar partner i transaktioner där optimal värdetillväxt är en förutsättning.

Panreal är...

Läs mer om Panreal på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige