Image
Bakre raden: Marcus Svensson, Rolf Eriksson och Lars Jonsson, Byggvesta. Thomas Tranberg, Tomas Hermansson och Erik Haegerstrand, Bonnier Fastigheter. Främre raden: Agneta Jacobsson och Jenny Jonsson, Byggvesta. Björn Boestad, Bonnier Fastigheter.
Bakre raden: Marcus Svensson, Rolf Eriksson och Lars Jonsson, Byggvesta. Thomas Tranberg, Tomas Hermansson och Erik Haegerstrand, Bonnier Fastigheter. Främre raden: Agneta Jacobsson och Jenny Jonsson, Byggvesta. Björn Boestad, Bonnier Fastigheter. Bild: Bonnier Fastigheter

Bonnier och Byggvesta bildar JV – satsar på hyresrätter

Bolag Bonnier Fastigheter och Byggvesta har undertecknat ett samarbetsavtal om att tillsammans bilda ett 50/50-ägt joint-venture som skall äga och förvalta hyresrätter i Stockholmsområdet. Basen för samarbetet utgörs av nio projekt på tillsammans cirka 1 600 lägenheter som ingår i Byggvestas markportfölj i Stockholmsregionen.
Publicerad den 5 Juli 2019

Byggvesta har en lång och gedigen erfarenhet av markexploatering, utveckling och långsiktig förvaltning av hyresrätter i egen regi och i joint venture-samarbeten. Bonnier Fastigheter är ett aktivt fastighetsbolag som förvaltar och utvecklar fastigheter och stadsrum. Bolagen har ett gemensamt fokus på nytänkande samt på stabil och hållbar tillväxt i långsiktiga innehav.

– Bonnier Fastigheter har idag en fastighetsportfölj med huvudsakligen kontor som haft en bra värdeutveckling över åren. Att nu ta steget in i bostäder är ett strategiskt beslut som innebär en riskspridning genom diversifiering av fastighetsbeståndet, säger Erik Haegerstrand, vd Bonnier Group och styrelseordförande Bonnier Fastigheter.

– Vi ser stor potential i samarbetet mellan två värderingsdrivna, familjeägda bolag. Genom bolagens samlade erfarenhet och kunnande kan vi skapa framgångsrika koncept och bidra till en intressant stadsutveckling, säger Rolf Eriksson, vd för Byggvesta.

– Vi ser som samhällsbyggare fram emot att nu även ta steget in i bostadssegmentet. Detta genom samarbetet med Byggvesta som är en erfaren bostadsutvecklare och en trygg partner, säger Tomas Hermansson, vd Bonnier Fastigheter.

Cushman & Wakefield har varit rådgivare till Bonnier i affären.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Bonnier Fastigheter på Branschguiden

Bonnier Fastigheter utvecklar, äger och förvaltar kommersiella fastigheter i Stockholmsregionen. Bonnier Fastigheter, som är helägt av familjen Bonnier, bildades 1985. I centrala lägen förvaltas välkända fastigheter som är en del av Stockholms stadsbild. I expansiva lägen utvecklas fastigheter, kvarter och områden att bidra till utvecklingen av en modern levande stad. Fastighetsbeståndet omfattar en total yta av ca 300 000 m².

Läs mer om Bonnier Fastigheter på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige