Image

Bonava säljer för halv miljard i Tyskland

Transaktioner Bonava har genomfört tre investeraraffärer i Berlin, Heidelberg och Leipzig i Tyskland. Genom affären säljer Bonava 344 hyreslägenheter och priset uppgår till cirka 532 miljoner kronor.
Publicerad den 2 Januari 2018
Joachim Hallengren, vd på Bonava. Bild: NCC
Joachim Hallengren, vd på Bonava.

– Tyskland är en strategiskt viktig marknad för oss där vi har ambitioner att växa. Affären visar att det är en betydande efterfrågan på smarta och genomtänkta hyresrätter i olika delar av Tyskland, säger Joachim Hallengren, vd och koncernchef på Bonava. 

Samtliga projekt ligger nära skolor, förskolor, affärer, gym och kollektivtrafik med goda kommunikationer. Projekten i Leipzig och Heidelberg har ett särskilt fokus på studenter och är anpassade därefter.

Projektet räknas som sålt 2017 och överlämnas till kund samt resultatavräknas under 2019.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige