Image
Bild: Istock

Bergendahls säljer storpost i SLP – rabatten blev sju procent

Bolag Bergendahl Invest har sålt 12,2 miljoner aktier i SLP vilket motsvarar 5,4 procent av kapitalet. Det skriver Dagens industri som hänvisar till ett pressmeddelande.
Publicerad den 6 Mars 2024

Aktierna såldes för 27 kronor styck, vilket gör affären totalt värd cirka 330 miljoner kronor samtidigt som det är en rabatt på sju procent mot SLP:s senaste stängningskurs på tisdagen.

"Försäljningen av aktierna innebär en ökad flexibilitet och handlingsförmåga för Bergendahls att fortsätta investera i sin kärnverksamhet samt utforska andra framtida investeringsmöjligheter", heter det.

Bergendahl äger efteråt 2,7 procent av kapitalet i SLP och 6,9 procent av rösterna vilket gör att de är kvar som den femte röststarkaste ägaren i bolaget, men innan försäljningen hade de 9,62 procent av rösterna.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Swedish Logistic Property på Branschguiden

Swedish Logistic Property äger, bygger och utvecklar fastigheter med inriktning på lager, logistik och industri.

I nära samarbete med Hyresgäster skapas effektiva och anpassade lokaler utifrån verksamheters behov och önskemål, där vi strävar efter att vara en partner som kan bidra till våra Hyresgästers utveckling och framgång.

Genom att regelbundet arbeta med att modernisera och effektivisera våra fastigheter så spar vi energi, sänker driftkostnader och givetvis värnar om vår miljö.

Med erfarenhet av fastigheter och affärer i olika bolag, ett stort kontaktnät...

Läs mer om Swedish Logistic Property på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige