Image
Mälarterrassen i Stockholm.
Mälarterrassen i Stockholm. Bild: Atrium Ljungberg

Avtal om Mälarterrassen i Slussen klart

Bygg/Arkitektur I mitten av december 2023 antog Kommunfullmäktige avtalet för Mälarterrassen i sista beslutsinstans. Antagandet innebär att Atrium Ljungberg, tillsammans med Stockholms stad, nu går vidare i arbetet att utveckla en mötesplats vid vattnet i Slussen.
Publicerad den 19 Januari 2024

Mälarterrassen kommer att omfatta cirka 7 000 kvadratmeter BTA. Tomträtten tillträds i oktober 2024 och platsen kommer att aktiveras redan från sommaren 2025. Från senhösten 2025 och under 2026 kommer verksamheterna därefter att öppna succesivt. Mälarterrassen består av två huskroppar i anslutning till Södermalmstorg med kopplingar till underliggande lokaler, vidare ner mot kajen. Det blir en terrasserad byggnad i tre nivåer med totalt sex restauranger med uteserveringar. Mellan huskropparna löper en trappa som knyter ihop Söders kajer med Södermalmstorg och Gamla stan.
– Jag är väldigt glad över förtroendet att utveckla Mälarterrassen. Det blir en helt unik plats med panoramavy över Gamla stan och kommer att fyllas med en mångfald av mat- och dryckesupplevelser, där kreativitet och passion är viktiga ingredienser. Vår ambition är att Mälarterrassen ska bli en självklar mötesplats för såväl stockholmare som turister, säger Annica Ånäs, vd på Atrium Ljungberg.

Den totala investeringen för Mälaterrassen uppgår till cirka 430 miljoner kronor.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige