Image
Life City.
Life City. Bild: Måns Berg

Atrium Ljungberg tecknar avtal med Tradera

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med Tradera som i början av 2024 flyttar sitt huvudkontor till Life City i Hagastaden. Avtalet omfattar närmare 700 kvadratmeter kontor.
Publicerad den 31 Augusti 2023

– Vi växer och vill ha en arbetsplats som känns ljus, modern och kreativ, med kontorsytor anpassade för det nya, hybrida arbetslivet. Hagastaden har en innovativ, urban prägel som passar oss och det känns helt rätt att fortsätta vår resa här, säger Stefan Öberg, vd på Tradera.

Under det senaste året har Atrium Ljungberg tecknat avtal med en mängd företag i Hagastaden, bland andra Zmarta Group, Nordr, MTR Nordic, Wolt, Aarke och Kry. I området finns också ett flertal gallerier, hotell samt restauranger och takbarer.

Atrium Ljungberg är en av de största fastighetsutvecklarna i Hagastaden och har såväl ombyggda industribyggnader som kontorshus i sitt bestånd. Förutom nya Life City märks Mineralvattenfabriken och det så kallade PV-palatset som nu renoveras för att rymma kontor och ska vara klart för inflytt under 2024. I kvarteret ligger även Industricentralen, en ikonisk tegelbyggnad som bland annat huserar ett flertal arkitektkontor och några av Sveriges främsta konstgallerier.

– Intresset är stort både för de nya, ultraurbana delarna och de äldre industrifastigheterna och många tech- och kunskapsintensiva bolag har på senare tid valt att etablera sig här, säger Alexander Yü, Leasing Manager på Atrium Ljungberg.

Hyresavtalet med Tradera är ett så kallat grönt hyresavtal - en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige