Image
Nickie Excellie är finalist i Årets Unga Fastighetskvinna.
Nickie Excellie är finalist i Årets Unga Fastighetskvinna. Bild: Alecta Fastigheter

Årets Unga Fastighetskvinna – Nickie Excellie till final

Fastighetskvinnan Hon är civilekonomen och hållbarhetsnörden som tycker att fastighetsbranschen är en dröm att jobba i. Hon drivs av utmaningar och vill bidra till förändring och ser sig i framtiden i en vd-roll. Möt Nickie Excellie – finalist i Årets Unga Fastighetskvinna.
Publicerad den 30 Augusti 2022

Nickie Excellie är Hållbarhets- och Kommunikationschef på Alecta Fastigheter.
Priset för Årets Unga Fastighetskvinna delas ut på Fastighetskvinnan nästa torsdag den 8 september på Grand Hotel i Stockholm.
Anmäl dig till seminariet här.


Berätta om din bakgrund – hur hamnade du i fastighetsbranschen?
– Jag är civilekonom i grunden och skrev mitt examensarbete om hållbarhetsrapportering. Jag arbetade först som konsult på PWC och arbetade då mot kunder inom många olika branscher men jag tyckte det var roligast att arbeta mot kunder inom fastighetsbranschen. Det finns så stora utmaningar kopplat till hållbarhet inom branschen men också massor av möjligheter. Fastighetsbranschen är med andra ord en dröm att arbeta i för en hållbarhetsnörd! Jag drivs av utmaningar och vill vara med och bidra till förändring. Jag har också alltid varit väldigt samhällsintresserad och att verka inom fastighetsbranschen är ju att försöka förändra och bygga bättre samhällen för människor och jag kan inte tänka mig en viktigare uppgift. Efter fyra år som konsult kände jag att jag ville arbeta på andra sidan och jag fick då möjligheten att arbeta på Magnolia Bostad som hållbarhetskoordinator. Där fick jag vara med och sätta strategin för hållbarhetsfrågor, arbeta med grön finansiering och lärde mig mycket om hållbarhet kopplat till nyproduktion. För lite drygt ett år sedan började jag på Alecta Fastigheter och det är otroligt att få vara med och bygga bolag och samtidigt få företräda ett bolag med höga ambitioner inom hållbarhet. Vi arbetar ju främst med kommersiella fastigheter och med förvaltning samtidigt som vi vill växa och ständigt utvärderar potentiella förvärv. Detta innefattar flera olika spännande hållbarhetsfrågor och utmaningar. Vi har ett långsiktigt perspektiv och försöker hela tiden se på verksamheten ur ett livscykelperspektiv och det är enormt inspirerande! På Alecta Fastigheter har jag bland annat varit med och tagit fram vår hållbarhetsstrategi, ett program för hur vi ska arbeta med cirkuläritet och återbruk samt att vi är igång med olika spännande initiativ kopplat till social hållbarhet. Sedan februari är jag del av ledningsgruppen och det har varit otroligt utvecklande att få vara del av det strategiska arbete som berör hela bolaget och att få arbeta så nära kunniga och fantastiska kollegor samt att säkerställa att hållbarhet inkluderas i allt vi gör. Jag trivs verkligen i fastighetsbranschen och hoppas kunna bidra till omställning och lösningar på de utmaningar vi står inför, samt skynda på omställningen för det behövs, säger Nickie Excellie.

Vad har du för yrkesmässiga ambitioner?
– Jag är väldigt tacksam över att få arbeta på Alecta Fastigheter och vara med och bygga detta fantastiska bolag. Vi har en stor tillväxtresa framför oss och jag är glad att få vara med på den och att få arbeta med alla kompetenta och fantastiska kollegor. Jag arbetar nu som chef över hållbarhet och kommunikation vilket känns jättespännande och jag vill bidra till att vi når våra högt ställda ambitioner och mål. Min ambition är att utvecklas och att lära mig så mycket som möjligt inom olika områden av bolaget för att på sikt längre fram ta en mer övergripande roll där jag får vara inne i alla delar av verksamheten. Jag hoppas att jag någon gång får testa på VD-rollen. Det hade jag aldrig vågat säga för något år sen, men jag tycker det är otroligt spännande att få vara del av hela bolagsperspektivet och försöka få ihop hela perspektivet och få människor med olika kompetens att arbeta tillsammans mot samma mål. Det finns inget häftigare än när man får ett team att arbeta bra tillsammans! Jag tror också att vi framåt kommer se att hållbarhetskompetensen behövs alltmer i den typen av rollen, för att säkerställa att hållbarhetsexpertisen är med. Det kommer vara en förutsättning för affären. Det har varit det mest spännande med att få vara en del av ledningsgruppen hos oss, att jag får vara med i det strategiska arbetet för hela bolaget och ta beslut kopplat till det. Det har utvecklat mig massor och är enormt inspirerande och lärorikt! Jag är väldigt tacksam över att få arbeta med det jag gör och på Alecta Fastigheter och är väldigt taggad på allt vi har framför oss, säger Nickie Excellie.

Fakta
Namn: Nickie Excellie.
Ålder: 33 år.
Bor: Kungsholmen, Stockholm.
Familj: Två katter, Puck och Poppy. Jag har mamma coh pappa i Jönköping och två bröder i Hedemora och Örebro.
Fritidsintressen: Engagerad i en kvinno- och tjejjour, tränar mycket, exempelvis löpning och yogaträning, vandra/vara ute i naturen, fotboll och hockey.

Relaterade artiklar

Ämnen

Fastighetskvinnan 2023

Var: Grand Hotel, Stockholm

När: 7 september, 09.00 - 16.00

Pris: 5995 kronor exkl. moms 

Du anmäler dig till seminariet här.

Ambitionen är Fastighetskvinnan ska vara det mest inspirerande fastighetsseminariet i Sverige, där framgångsrika förebilder lyfts fram i rätt sammanhang, vilket i förlängningen leder till en bredare och mer jämställd fastighetsbransch – ett affärsseminarium som gör skillnad!

Förutom klassiska business-punkter behandlar seminariet också mångfaldsfrågor i det svenska näringslivet, med fokus på fastighetsbranschen. Unikt för seminariet är att de allra flesta av talarna är kvinnor – manliga talare medverkar endast i punkterna som handlar om jämställdhet och mångfald.

Men Fastighetskvinnan är inte ett event som bara riktar sig till kvinnor. Det riktar sig till alla som vill nätverka, bli inspirerade och uppdaterade om trenderna på fastighetsmarknaden.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet? Kontakta:

Eddie Ekberg
0736 - 57 43 16
eddie.ekberg@fastighetssverige.se

Anthon Näsström
0720-707824
anthon.nasstrom@nordicpropertynews.com

Se film från ett tidigare event här:


Arrangörer:

Mer från Fastighetssverige