Image
Areims och VGP:s JV gör sitt första förvärv i Europa.
Areims och VGP:s JV gör sitt första förvärv i Europa. Bild: Areim

Areims och VGP:s JV gör sitt första förvärv i Europa

Transaktioner Den nordiska fondförvaltaren och fastighetsägaren Areim och VGP, en leverantör av högkvalitativ logistik och semiindustriella fastigheter, har genomfört sitt första förvärv genom sitt 50:50-joint venture. Förvärvet består av 17 fastigheter i tio olika logistikparker i Tyskland, Tjeckien och Slovakien. Den totala ytan uppgår till 450 000 kvadratmeter bruttouthyrningsbar yta och är fullt uthyrd.
Publicerad den 25 April 2024

– Vi är glada över att kunna offentliggöra vårt första förvärv i detta joint venture. Portföljen består av moderna och hållbara logistikfastigheter med egenskaper och lägen vi tror är helt rätt för nu och för framtiden. Vi har arbetat nära VGP för att identifiera portföljen och genomföra förvärvet och vi ser fram emot det fortsatta samarbetet, säger Erik Vikbladh, CIO och partner på Areim.

JV-bolaget, som fokuserar på investeringar i förstklassig logistik i Europa, har som mål att nå ett fastighetsvärde om 1,5 miljarder euro, motsvarande cirka 16,8 miljarder kronor, och kommer främst att investera i Tyskland och Frankrike, men även i Tjeckien, Slovakien och Ungern. Portföljen kommer att bestå av hållbart säkrade logistiktillgångar på strategiska platser med VGP som tillgångs- och fastighetsförvaltare.
– Med över 20 års erfarenhet som operativ partner, joint venture-partner och fondförvaltare har vi stor respekt för den lokala kunskap som behövs på olika marknader, och behovet av noggrann underwriting, kapitalallokering och hantering av regulatoriska frågor. Tillsammans med VGP strävar vi efter att bygga en framtidssäker och hållbar logistikportfölj, i hopp om att ge bestående värde. Vi ser denna nya satsning som en fantastisk möjlighet att fortsätta bygga vår kunskap inom olika sektorer och geografier, samtidigt som vi behåller ett ödmjukt och blygsamt förhållningssätt och utökar vår plattform steg för steg, säger Erik Vikbladh.

Finansieringen av Areims andel i JV-bolaget kommer från en nyligen stängd fond, Areim Pan-European Logistics Fund, som stängdes med 500 miljoner euro i utfäst kapital, hämtat från internationellt institutionellt kapital.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige