Image

Areim i bostadssatsning i Hammarby Sjöstad

Transaktioner Areim blir hälftenägare i ett Skanskaprojekt i Hammarby Sjöstad. Areims och Skanskas joint venturebolag Sjöstadsbo AB köper cirka 700 byggrätter av Skanska för 750 miljoner kronor.
Publicerad den 9 December 2013
Therese Rattik. Bild: Areim
Therese Rattik.

-Fredriksdal är första etappen i ett stort projekt som ska ge Stockholm cirka 700 nya miljöcertifierade bostäder. Det totala projektet beräknas ta drygt fem år och vi ser fram emot det intensiva arbetet som det innebär, säger Helena Ekström, portfolio manager på Areim.

Efterfrågan på bostäder i Stockholm är stor. Fredriksdal kommer att erbjuda sjönära bostäder och försäljningen av bostadsrätter i Fredriksdal kommer att påbörjas redan i januari 2014.

- Hammarby Sjöstad är ett mycket expansivt område i Stockholm med stark miljöprofilering. Vårt mål är att bygga attraktiva, moderna bostäder som på ett naturligt sätt länkar ihop Stockholm City och Hammarby sjöstad. Vårt och Skanskas gemensamma projekt, Västermalms Strand är ett bra referensprojekt både vad gäller utformning och affärsmodell, säger Therese Rattik, vd på Areim.

Parterna har tidigare framgångsrikt utvecklat kvarteret Välbehaget vid Västermalmsstrand, Sveriges första Leed-registrerade bostadsprojekt.

Skanska Sverige kommer att utföra byggarbetet etappvis åren 2014–2021 och det totala entreprenadvärdet beräknas till två miljarder kronor. Entreprenaderna orderanmäls när Sjöstadsbo AB tar investeringsbeslut för respektive etapp.

– Samarbetet med Areim skapar förutsättningar för Skanska att bli en större aktör på bostadsmarknaden. På det här sättet får vi en bra möjlighet att snabba på bostadsbyggandet i Stockholm, säger Björn Mattsson, regionchef, Nya Hem, Skanska Sverige AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Uppdaterad lista: Så mycket äger branschtopparna

Lista Fastighetssverige har tittat på hur stort innehav de verkställande direktörerna sitter på i det egna bolaget. Här är en uppdaterad lista efter årets första fyra månader.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige