Image
Trängkåren 6 i Tidningskvarteren.
Trängkåren 6 i Tidningskvarteren. Bild: Areim

Areim förlänger med tioårigt hyresavtal i Tidningskvarteren

Uthyrning Areim och Sweco har undertecknat ett tioårigt hyresavtal om 20 000 kvadratmeter kontorsyta i Trängkåren 6 i Tidningskvarteren. Sweco väljer därmed att sitta kvar i fastigheten som kommer att genomgå hållbara anpassningar i syfte att uppfylla företagets nuvarande och framtida behov för sitt huvudkontor.
Publicerad den 28 Augusti 2024

Tidningskvarteren är namnet på området runt Trängkåren 6 ("Sweco-huset") och Trängkåren 7 (“DN-skrapan" och Tidningshuset) i Marieberg, Stockholm. Med syftet att effektivisera, modernisera och framtidssäkra de befintliga lokalerna på ett hållbart sätt jobbar Areim och Sweco tillsammans fram en attraktiv och modern kontorslösning med ett stort fokus på återbruk. Lokalerna som kommer att stå klara 2027 spelar en viktig roll både för Areims fortsatta utveckling av Tidningskvarteren och för Swecos uttalade ambition att vara en attraktiv och engagerande arbetsgivare.
– Vi ser fram emot att fortsätta vara en del av de spännande Tidningskvarteren i Stockholm. Swecos arkitekter och ingenjörer kommer att gestalta och utforma ett nytt huvudkontor åt oss, som ska inspirera och vara i framkant avseende hållbarhet, och möta både nya och befintliga behov av samarbetsformer och digitala arbetssätt. Vår verksamhet drivs av att vi skapar värde för kunden oavsett om vi väljer att arbeta på våra kontor eller någon annanstans. Och i det blir våra fysiska kontor den naturliga platsen att bygga relation, skapa innovation, dela kunskap och samarbeta på. De är en viktig del av vårt varumärke och vårt kulturbyggande, säger Ann-Louise Lökholm Klasson, vd Sweco Sverige.

– Vi är väldigt glada att Sweco valt att fortsätta utvecklas i fastigheten. Tillsammans med Sweco har vi utformat en utveckling av fastigheten så att den på bästa sätt ska stötta effektiva arbetssätt och välmående. Områdets potential och synen på hållbarhet är något vi delar och vi ser fram emot vårt fortsatta samarbete. Renoveringen innebär att Swecos synlighet ökar samtidigt som vi öppnar upp för att välkomna nya hyresgäster i den här fina fastigheten, säger Jerker Victor, Head of Asset Management på Areim.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nu öppnar Europas högst belägna hotellrum

Bygg/Arkitektur På söndag slår portarna till det nya hotellet Clarion Karlatornet upp portarna för kunder. Men redan under tisdagen fick Fastighetssverige komma in och titta och njuta av utsikten från utsikten från 58:e våningens sviter.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige