Image

Arcona bygger City Gross Värmdö

Bygg/Arkitektur Arcona har fått i uppdrag av Genesta att bygga City Gross nya butik i Värmdö Marknad.
Publicerad den 13 Juni 2016
Arcona bygger City Gross Värmdö. Bild: Arcona
Arcona bygger City Gross Värmdö.

Projektet genomförs på totalentreprenad och är en anpassning av 5 400 kvadratmeter handelsyta. Projektet har påbörjats och allt skall vara färdigställt under oktober 2016.

Värmdö Marknad ligger i den mest expansiva delen av snabbväxande Värmdö kommun där man räknar med att 1 400 nya bostäder kommer byggas och 600 nya jobb att skapas inom de närmaste åren. City Gross är Sveriges fjärde största dagligvarukedja och butiken i Värmdö Marknad blir kedjans första etablering öster om Stockholm.

Projektet som är en totalentreprenad i samverkan omfattar 5 400 kvadratmeter hyresgästanpassning från stomren lokal samt en tillbyggnad i form av lastkajer och miljörum medmera på baksidan av den befintliga byggnaden.

– Det känns tryggt att samarbeta med Arcona där vi tillsammans i dialog med City Gross hittat rätt lösningar och säkerställt genomförandet, säger Ted Söderlund, Investment Manager på Genesta.

– Det är ett projekt som passar oss utmärkt, vi får en kontinuitet i byggandet av handelslokaler och även i relationen med vår beställare Genesta, säger Niklas Virving, avdelningsschef på Arcona.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Genesta på Branschguiden

Genesta är ett oberoende fondbolag med inriktning mot kommersiella fastigheter på den nordiska marknaden. Med våra fonder kan institutionella investerare ta del av såväl utmärkt tillgångsförvaltning som unik lokal marknadskännedom.

Vår organisation är vertikalt integrerad, och våra kunniga medarbetare säkerställer en hög kvalitet inom alla nyckelfunktioner – analys, förvärv, fondförvaltning och tillgångsförvaltning. Genesta har kontor i Sverige, Finland, Danmark och Luxemburg. Våra 31 anställda är hängivna i arbetet med att realisera den inneboende potentialen i ko...

Läs mer om Genesta på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige