Image

9 000 kvadratmeter bio på Mall of Scandinavia

Uthyrning Med 15 salonger, 2 000 biofåtöljer och en totalyta om 9 000 kvadratmeter beskrivs SF:s biograf på Mall of Scandinavia som Nordens mest moderna.
Publicerad den 23 Oktober 2012
SF:s bio på Mall of Scandinavia blir 9 000 kvadratmeter stor. Bild: Wingårdhs. Bild: Wingårdhs
SF:s bio på Mall of Scandinavia blir 9 000 kvadratmeter stor. Bild: Wingårdhs.

Fyra av de 15 salongerna tillhör en vip-biograf med egen entré.

Denna biograf har totalt 160 exklusiva biofåtöljer. Här kommer även biobesökarna att kunna njuta av en förstklassig restaurang och bar med fullständiga rättigheter i regi av en välkänd svensk krögare.

I de övriga elva salongerna finns totalt 1 800 biofåtöljer och norra Europas största filmdukar, varav den största är 25 meter bred. En 5D-salong ger en flerdimensionell upplevelse där bioupplevelsen består av både fysisk rörelse, vind och vatten. Övriga salonger utrustas med den nya 3D-tekniken.

- Vi är naturligtvis jätteglada över denna satsning. Vi kommer fortsätta bygga biografer som på alla sätt manifesterar att biografen även i fortsättningen kommer att vara det i särklass bästa sättet att se film, säger Jan Bernhardsson, vd på SF Consumer Entertainment och SF Bio.

- Vi arbetar vidare med det VIP-koncept som vi så lyckosamt börjat med, och med extremstora dukar, ett ljud i världsklass och en ypperlig biografmiljö blir detta en anläggning som tar upplevelsen till nästa nivå, säger Jan Bernhardsson.

Mall of Scandinavia uppförs i Solna, 7 minuter från Stockholm city. Invigningen äger rum hösten 2015 och Mall of Scandinavia erbjuder då 250 butiker och restauranger, totalt 101 000 kvadratmeter butiksyta. Biografen kommer att ligga i anslutning till ett stort restaurangområde, där Unibail-Rodamco presenterar ett unikt utbud av internationella koncept och lokala aktörer, långt ifrån vad som finns i traditionella köpcentrum idag.

- Detta ger en försmak av vad Mall of Scandinavia kommer att erbjuda. Kombinationen av biograf och ett utmärkt restaurangutbud är en viktig del i skapandet av framtidens shoppingupplevelse, säger Per Ronnevik, Director of Development Nordic på Unibail-Rodamco som står bakom Mall of Scandinavia där etableringen sker.

- Biografen blir en fantastisk attraktion som kommer att bidra till att Mall of Scandinavia blir en levande plats, från tidig morgon till sen kväll, säger Per Ronnevik.

Etableringen i Mall of Scandinavia är SF Bios största någonsin.

Biograferna i Mall of Scandinavia kommer att vara Nordens mest moderna då Mall of Scandinavia öppnar under hösten 2015. Biopubliken kommer att kunna njuta av flertalet Sverige- och världspremiärer och biografen kommer dessutom att stå värd för ett antal galapremiärer framöver.

- Vi är mycket nöjda över att tillsammans med SF Bio kunna utveckla bioupplevelsen till något helt nytt. Det är vår ambition att tillsammans med våra hyresgäster utmana och utveckla deras koncept för att verkligen kunna erbjuda besökarna en shoppingupplevelse utöver det vanliga, säger Lars-Åke Tollemark, Director of Operations Nordic, Unibail-Rodamco.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige