Image
Bild: Sweco

6 000 kvadrat kvar i Simonsland

Bygg Kanicos arbete med Simonsland i Borås, där man skapar ett kluster inom textil, mode och design, går planenligt. 6 000 kvadratmeter finns kvar att hyra ut i den första etappen. - Vi räknar med att teckna en del kontrakt under hösten, säger Hanna Lassing, projektledare på Kanico.
Publicerad den 10 September 2012
Bild: Sweco
Till största delen handlar det om en renovering av de gamla textilfabrikerna, men man bygger också en ny byggnad, om 2 000 kvadratmeter, där det bland annat ska vara restaurang. Bild: Sweco. Bild: Sweco
Till största delen handlar det om en renovering av de gamla textilfabrikerna, men man bygger också en ny byggnad, om 2 000 kvadratmeter, där det bland annat ska vara restaurang. Bild: Sweco. Sammanlagt kommer Textile and Fashion Center att omfatta 60 000 kvadratmeter. Bild: Sweco. Bild: Sweco
Sammanlagt kommer Textile and Fashion Center att omfatta 60 000 kvadratmeter. Bild: Sweco. Innanför den nya entrén. Bild: Sweco. Bild: Sweco
Innanför den nya entrén. Bild: Sweco.

Kanico förvandlar Svenskt Konstsilkes gamla fabriker till ett 60 000 kvadratmeter stort kluster, som nu har fått namnet Textile and Fashion Center. De första hyresgästerna flyttar in 1 augusti 2013.

Borås Högskola tecknade 2011 ett kontrakt om 11 000 kvadratmeter och Borås stad tecknade sig i maj 2011 för 20 000 kvadratmeter.

- Staden förhyrde initialt 15 000 kvadratmeter plus 5 000 kvadratmeter. Nu är det klart att de fyller allt från start, säger Hanna Lassing.

- Vi arbetar med resterande ytor och det ser bra ut. Högskolan har önskemål om ytterligare ytor, vi diskuterar med företag inom textil- och design om ett par tusen kvadratmeter och med kafé- och restaurangaktörer om resterande ytor. Vi tror att vi kommer att teckna en del kontrakt under hösten, säger Hanna Lassing.

Samtidigt byggs det bostäder (i AB Bostäders regi) i anslutning till Textile And Fashion Center – 94 lägenheter ska stå färdiga 1 augusti 2013 och ytterligare knappt 70 ska vara klara till årsskiftet 2013/2014.

Kanicos förhoppning är att gå igång med etapp 2 redan 2014 – cirka 23 000 kvadratmeter.

- Det är ju inte så mycket yta till företag i den första etappen, men det finns stort intresse för textilföretag att etablera sig här. Dessutom hade vi gärna velat få in mer bostäder på området, vi får se hur det blir.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige