Image

1 500 bostäder planeras i Saltsjöbaden

Bostäder Saltsjöbaden centrum föreslås ersättas av ett nytt centrum fördelat på tre byggnader med bostäder ovanpå. Mellan dagens bensinstation och järnvägsbron vill man även omvandla Saltsjöbadsleden till en stadsgata. 
Publicerad den 13 Maj 2016

Huvudförslaget innebär förutom bostäder att den nya stadsgatan får korttidsparkeringar, nya träd samt gång- och cykelbanor.

– Det kommer att bli ett levande centrum och en välkomnande mötesplats med nya bostäder, bra handel och service. Tanken är också att tillföra platser för rekreation och vila, en ny lekplats, en dagvattenpark och en ny idrottshall ingår därför också i idéerna. Programmet är ett förslag som vi nu under samrådet vill ha synpunkter på från intresserade och boende i Saltsjöbaden, säger Lena Nordenlöw, projektledare i Nacka kommun.

– Vi tycker att Saltsjöbadsborna är värda ett nytt centrum. NREP tittar bland annat på nya trender inom centrumutveckling för att resultatet ska bli attraktivt för Saltsjöbadens invånare och alla som besöker centrum i framtiden, säger Tobias Alsborger, partner på NREP.

I området vid Igelboda skola planeras för bostäder, förskolor, nya skolbyggnader och en ny idrottshall.

– Rikshem ser fram emot att få vara med och bidra till Saltsjöbadens utveckling. Vi kommer att bygga bostäder intill den nya stadsgatan för att skapa en levande stadsmiljö som ger möjlighet till såväl stadsliv som lugna innergårdar, säger Johanna Peacock, fastighetsutvecklare på Rikshem.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige