Image

Fastighetsmarknadsdagen Borås - 22 oktober 2020

22 oktober

Fastighetsmarknadsdagen är ett heldagsseminarium om fastighetsmarknaden, näringslivsutveckling och framtiden i Boråsregionen. Dagen arrangeras i samarbete med Borås Stad.


Medverkande – Fastighetsmarknadsdagen Borås

Anna Ahlqvist Grundström

Anna Ahlqvist Grundström

Anna Ahlqvist Grundström är affärsområdeschef på Castellum sedan 2018. Hon har tidigare varit affärsområdeschef på Klövern där hon även har jobbat som förvaltare.
Erik Blix

Erik Blix

Erik Blix är en av Sveriges mest erfarna programledare och moderatorer. Han är en lyhörd intervjuare och debattledare, med en personlig och professionell stil där pålästhet kombineras med spontanitet och humor. Han utsågs 2018 av Sveriges radiolyssnare till Årets manliga programledare i radio för sitt programledarskap i P4 Extra - Sveriges största radioprogram - och satirprogrammet Public Service i P1. Han är moderator på Fastighetsmarknadsdagen Borås. Bild: Mathias Alm/Sveriges Radio
Jacob Karlsson

Jacob Karlsson

Jacob Karlsson är vd, grundare och storägare i K-Fastigheter, som han startade tillsammans med Balders Erik Selin 2010. Bolaget satsar främst på förvaltning och utveckling av hyresbostäder. Han har även varit i Sverigeeliten i löpning.
Mariette Hilmersson

Mariette Hilmersson

Mariette Hilmersson är sedan 2018 vd för Castellum Väst. Hon kom då närmast från vd-tjänsten på Framtiden, Göteborgs stads moderbolag för de kommunala bostadsbolagen. Hon har även haft flera ledande tjänster inom Göteborgs stad, bland annat som koordinator för stora stadsutvecklingsprojekt och jurist/förhandlare på Fastighetskontoret. Hon är i botten jurist från Handelshögskolan i Göteborg.
Anna K Johansson

Anna K Johansson

Anna K Johansson är handelsexpert med mer än 15 års erfarenhet inom handel och utveckling. Hon har arbetat med en rad internationella aktörer i samband med deras etablering på nya marknader. Hon är sedan 2013 Senior Projektledare på TAM Retail och arbetade tidigare för Cushman & Wakefield som Head of Retail för Norden.
Joakim Hedin

Joakim Hedin

Joakim Hedin är vd och grundare av logistikfastighetsbolaget Bockasjö, som han äger tillsammans med Paul Frankenius. Startskottet för bolaget, som har sitt säte i Borås, var förvärvet av postterminalen vid Bockasjögatan 2004. I dag är Bockasjö ett av Sveriges ledande logistikfastighetsbolag. Innan han började med fastigheter handlade Joakim Hedin bland annat med filmrättigheter i USA och han har även varit vd och huvudägare för Independent Media Group, som då var noterat på Stockholmsbörsen.
Anders Cronehag

Anders Cronehag

Poliskommissarie Anders Cronehag är sedan 2016 kommunpolis i lokalpolisområde Borås. Han har verkat inom Polisen i 38 år. Hans nuvarande huvuduppdrag är att driva Polismyndighetens brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete i samverkan med Borås stad och övriga samhällsaktörer.
Håkan Frisén

Håkan Frisén

Håkan Frisén är sedan 2001 prognoschef på SEB. Han har tidigare tjänstgjort som chefsekonom på Landstingsförbundet, generaldirektör på Konjunkturinstitutet och departementsråd på Finansdepartementet.

Hanna Lassing

Hanna Lassing

Hanna Lassing är vd på familjeföretaget Kanico som äger och utvecklar fastigheter-bland annat Simonsland - i centrala Borås. Hon är ordförande i Borås Näringsliv sedan 2015. Hon är civilingenjör från Chalmers och har även arbetat för Newsec och NCC Property Development.
Per Florén

Per Florén

Per Florén fil. lic. har arbetat med näringslivsutveckling samt omvärlds- och scenarioanalys sedan slutet av 1980-talet. Redan 1994 skrev han den första svenska boken om Internet och har sedan dess skrivit ett antal böcker om teknikutveckling, företagsutveckling och regionalutveckling samt skrivit definitionen av ordet "omvärldsanalys" i Nationalencyklopedin. Sedan 2018 är han näringslivsutvecklare i Borås Stad med fokus på analys, konjunktur, omvärldsbevakning och strategiutveckling. 
Richard Mattsson

Richard Mattsson

Richard Mattsson har i snart fyra år varit stadsarkitekt i Borås stad med fokus på att få olika stadsdelar att ”hänga samman” på ett bättre sätt. Dessförinnan arbetade han med kommunens översiktliga planering. Han har även arbetat i 15 år på den privata sidan, för Arkitektfirman Contekton Architects och Planners. Till stor del handlade arbetet om visioner för större stadsdelar och bostadsområden i främst västra Sverige. Projekten spände från skyskrapor ner till små fabriksbyggda bostadsmoduler och studentboenden.
Anders Glemfelt

Anders Glemfelt

Anders Glemfelt är sedan 2006 näringslivschef i Borås stad. Dessförinnan arbetade han för Ericsson i 20 år.
Niklas Ohldin

Niklas Ohldin

Niklas Ohldin är sedan 2018 regionchef för Magnolia Bostad i Västsverige. Han har tidigare varit vd för både Wästbygg och Stena Bygg och projektutvecklare på Wallenstam. Han är utbildad civilingenjör från Chalmers.
Christer Södeliden

Christer Södeliden

Christer Södeliden är sedan 2017 vd för Pulsen Fastigheter i Borås. Han var dessförinnan, i åtta år, regionchef för CA Fastigheter i Borås. Han är vice ordförande i Fastighetsägarna GFR och sitter med i styrelsen för Fastighetsägarna Sverige.
Erik Norrman

Erik Norrman

Erik Norrman är affärschef för Värdering och Analys på Svefa i regionerna Väst och Mitt. Han har arbetat för Svefa sedan 2005, förutom 2013–2015 då han arbetade med värdering på CBRE. Han är utbildad civilingenjör i lantmäteri med fastighetsekonomisk inriktning från LTH. Han har även varit förhandlingsledare på Hyresgästföreningen.
Anna Liljenby

Anna Liljenby

Anna Liljenby är sedan 2016 näringspolitiskt ansvarig för Borås och Sjuhärad och expert på stadsutveckling hos Fastighetsägarna GFR. Innan dess arbetade hon i tio år med centrumutveckling på Borås City AB, ett arbete som bland annat ledde Borås till Årets Stadskärna 2011. Hon har en fil kand i medie- och kommunikationsvetenskap som hon även kompletterat med utbildning i centrumutveckling från Högskolan i Jönköping. Hon brinner för stadsutveckling och för att få människor att samverka.
Annette Carlson

Annette Carlson

Annette Carlson (M) är oppositionsråd och 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen i Borås. Hon har varit kommunalråd för Moderaterna sedan 2010. Allra första nämnduppdraget var i Byggnadsnämnden. Hon är maskiningenjör och SO-lärare.
Kerstin Hermansson

Kerstin Hermansson

Kerstin Hermansson (C) är kommunalråd och 2:e vice ordförande i kommunstyrelsen i Borås. Hon ansvarar bland annat för stadsutveckling, mark och exploatering och de kommunala bostadsbolagen. Hon är sedan 1998 gruppledare för Centerpartiet i Borås.
Sophia Jonsson

Sophia Jonsson

Sophia Jonsson är sedan ett år kommunikationschef på AB Bostäder i Borås. Hon har tidigare bland annat varit näringslivsutvecklare på Borås stad och miljökommunikatör på Borås Energi och Miljö AB.
Peder Englund

Peder Englund

Peder Englund är sedan 2016 avdelningschef för Centrum för kunskap och säkerhet inom Borås stad. Han har dessförinnan en 35-årig poliskarriär bakom sig, bland annat på Säpo och i olika roller och funktioner mot organiserad brottslighet.

Fastighetsmarknadsdagen Borås

Var: Borås Kongress, Akademiplatsen 2

När: 22 oktober 09.00 - 16.00 (registrering och frukostmingel från 8.15)

Pris: 4495 kronor exkl. moms

Du anmäler dig till seminariet här.

Sista anmälningsdag är 19/10


Med anledning av corona-pandemin har vi på Fastighetssverige valt att öka säkerhetsnivån till max vad gäller hygien på samtliga våra seminarier. Det kommer att finnas relevant skyddsutrustning, såsom handsprit och ansiktsmasker, tillgänglig på plats och vi kommer att möblera med generöst utrymme i seminariesalen för att säkerställa att vi kan hålla social distans enligt nu gällande regler och rekommendationer. Hotellen kommer också att ha maximalt förhöjda städ- och hygienrutiner kring alltifrån toaletter till all kost som serveras under dagen.
 

Fastighetsmarknadsdagen är ett heldagsseminarium om fastighetsmarknaden, näringslivsutveckling och framtiden i Boråsregionen. 

Under seminariet avhandlas ett stort antal aktuella ämnen om den kommersiella fastighetsmarknaden som hjälper dig att ta rätt beslut i framtiden.

Du kan följa framväxten av årets seminarium på den här sajten – här kommer vi löpande att presentera nya programpunkter och nyheter relaterade till eventet.

Fastighetssverige, lokalnytt.se och Nordic Property News arrangerar årligen ett stort antal seminarier med fokus på den kommersiella bygg- och fastighetsmarknaden.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:
Nicklas Tollesson
0705-841402
nicklas@fastighetssverige.se

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie@fastighetssverige.se


Arrangeras i samarbete med: