Image

Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering/Förvaltning - 6 maj 2021

6 maj

Digitaliseringen påverkar och utvecklar fastighetsförvaltningen i grunden. Och Corona-pandemin har ytterligare snabbat upp den här utvecklingen. Under den här dagen får du gott om exempel och inspiration som ger dig ett försprång i den digitala kapplöpningen i fastighetsbranschen.


Program uppdateras löpande – håll utkik!

09.00 Välkommen!
Eddie Ekberg, chefredaktör, Fastighetssverige, lokalnytt.se, Nordic Property News
Karin Adelsköld, moderator

09.10 Öppningstal
Talare meddelas inom kort

09.25 Makroanalys – den nya ekonomin
Coronakrisen har lett till finans- och penningpolitiska åtgärder utan dess like, vilka blir effekterna framöver när åtgärderna ska betalas och reverseras? Vad händer nu med samhällsekonomi och den ekonomiska politiken när digitalisering och delningsekonomi blir en allt större del av samhället?
Maria Wallin Fredholm, makroanalytiker, Swedbank

09.50 Analys: Fastighetsmarknaden

Hela fastighetsmarknaden har påverkats i corona-krisen. Här får vi en grundlig lägesgenomgång av hur de olika segmenten påverkats och utvecklats och hur framtidsutsikterna ser ut.
Niklas Zuckerman, transaktionschef, Savills

10.15 Fika- och mingelpaus 

10.45 Inspiration: Framtidens arbetsplats post corona
Effekterna av covid 19 har förstärkt utvecklingen att jobbet är någonting man gör snarare än en plats man går till. Hör om det senaste gällande hur modern teknik formar våra framtida arbetsplatser och hur corona-pandemin påverkar utvecklingen.
Henrik Byström, affärsområdeschef Modern Workplace, Microsoft Sverige 

11.10 Panelsamtal: Digitaliseringens påverkan på bostadssektorn
 
Digitaliseringen påverkar och utvecklar samhället varje dag och mantrat som gäller är att allt som kan digitaliseras kommer att digitaliseras. Hur påverkas bostadsutvecklingen och våra bostäder? Vad kommer framöver?
Mikaela Svefors, medgrundare, kommersiellt ansvarig, Avy
Daniel Svartling, innovationschef, Wallenstam
Fler talare tillkommer

11.35 AI och Robotar i framtidens fastighetsförvaltning – möjligheter och hinder
I framtiden kommer robotar och AI ha en alltmer självklar plats i fastighetsförvaltningen och i samhället i övrigt. Vilka eventuella komplikationer kan uppstå och vilka etiska problem kan dyka upp – kort sagt; vilka är utmaningarna? Och framför allt; var i ligger affären? Här får du koll på läget.
Fredrik Löfgren, CEO, Dyno Robotics och robotutvecklare, Linköpings universitet
Jeff Pertot, marknadschef, Dyno Robotics


12.05 Årets tekniska förvaltare – prisutdelning
  
Årets tekniska förvaltare är en utmärkelse, instiftad av Fastighetssverige och Lokalnytt.se i samarbete med prissponsorn Novi Real Estate. Priset går till "en nytänkande person som arbetar med teknisk förvaltning. Vinnaren arbetar med affärsmässighet och hållbarhet i fokus och excellerar i sin leverans med digitalisering som ett av sina främsta verktyg – det är en person som genom sitt engagemang och innovationsdriv för fastighetsbranschen framåt."
Juryn: 
Henrik Forsberg, teknik- och projektchef, Novi Real Estate (ordförande) 
Lena Boberg, vd, Ica Fastigheter 
Christoffer Börjesson, chief digital officer, Fastighetsägarna

12.20 Lunch- och mingelpaus
 
13.20 På fastighetsaktörernas agenda

Hos de allra flesta bolagen i fastighetsbranschen finns digitalisering och effektiv fastighetsförvaltning med som en prioriterad fråga högt uppe på agendan. Vilka trender tror man kommer dominera framöver och hur ser prioriteringarna ut? Var finns affären framöver?
Britt Lindqvist, utvecklingschef, Vasakronan
Henrik Forsberg, teknik-/projektchef, Novi Real Estate
Fler talare tillkommer

13.50 Hyresgästerna som leder utvecklingen
Moderna, snabbväxande bolag i den tekniska utvecklingens framkant ställer höga krav på sina lokaler och hyresvärdar vilket leder till förvaltningsutmaningar. Hör hur de tänker här.
Julia Hedenström, fastighetskonsult, Tenant & Partner
Fler talare tillkommer

14.15 Så här motverkar vi hoten i det alltmer digitaliserade samhället
Det finns mängder av vinster med en digitaliserad fastighetsförvaltning i samhällsbyggnadssektorn. Samtidigt har de senaste årens it-attacker och bristande rutiner gjort att cybersäkerhet hamnat alltmer i fokus. Vilka är egentligen riskerna och hur skyddar vi oss mot att utsättas för attacker och hot? Här ges svaren.
Talare tillkommer

14.40 Fika- och mingelpaus

15.10 Gemensam satsning på digitaliserad förvaltning

Stronghold invest och Vincero har nyligen sjösatt den gemensamma satsningen Buildroid med målet att påskynda en effektiv, säker och hållbar förvaltning av fastigheter, bland annat genom en enklare och mer enhetlig infrastruktur för uppkopplade fastigheter. Hör om satsningen här och vad nästa steg är.
Daniel Kraft, Head of proptech ventures, Stronghold


15.35 En hållbar framtid genom digitalisering
Bygg- och fastighetsbranschen representerar hälften av världens tillgångar, står för 40 procent av energiförbrukningen och genererar 30 procent av alla CO2-utsläpp. Hur kan digitaliseringen göra en av världens mäktigaste branscher hållbar?
Petter Bengtsson, vd, Zynka Group

Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering/Förvaltning 2021

Var: Epicenter Stockholm, Mäster Samuelsgatan 36​​

När: 6 maj 09.00 - 16.00 (registrering och frukostmingel från 8.15).

Pris: 5495 kronor exkl. moms

Du anmäler dig till seminariet här.

Med anledning av corona-pandemin har vi på Fastighetssverige valt att öka säkerhetsnivån till max vad gäller hygien på samtliga våra seminarier. Det kommer att finnas relevant skyddsutrustning, såsom handsprit och ansiktsmasker, tillgänglig på plats och vi kommer att möblera med generöst utrymme i seminariesalen för att säkerställa att vi kan hålla social distans enligt nu gällande regler och rekommendationer. Hotellen kommer också att ha maximalt förhöjda städ- och hygienrutiner kring alltifrån toaletter till all kost som serveras under dagen.
 

Två av branschens starkaste strömningar just nu är digitalisering och effektiv fastighetsförvaltning. Smarta lösningar kan leda till stora besparingar och minskade klimatavtryck. Under den här dagen uppdaterar du dig om de senaste trenderna inom digitalisering och fastighetsförvaltning.

På den här sajten följer du eventets framväxt. Här får du fortlöpande information om vad seminariet kommer att innehålla.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet? Kontakta:

Eddie Ekberg
0736 - 57 43 16
eddie@fastighetssverige.se

Nicklas Tollesson
0705 - 84 14 02
nicklas@fastighetssverige.se

Partners: 

 

Se filmen från 2019 års event här: