Image

Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering/Förvaltning - 6 maj 2021

6 maj

Digitaliseringen påverkar och utvecklar fastighetsförvaltningen i grunden. Och Corona-pandemin har ytterligare snabbat upp den här utvecklingen. Under den här dagen får du gott om exempel och inspiration som ger dig ett försprång i den digitala kapplöpningen i fastighetsbranschen.


Medverkande

Karin Adelsköld, moderator

Karin Adelsköld, moderator

Karin Adelsköld är teknikjournalist och komiker och har bevakat internet sen 1995, då för Sveriges Radios räkning. Hon har sen dess producerat flertalet program om internet för Vetenskapsradion i P1 och på SVT och jobbat för Teknikdelegationen och IVA. Hon har flera gånger listats som en av digitala Sveriges pionjärer för sitt arbete med internet och jämställdhet och är sedan två år tillbaka hedersdoktor vid Lunds tekniska högskola.
Daniel Kraft

Daniel Kraft

Daniel Kraft är sedan oktober 2015 chef för proptech på Stronghold. Han har varit verksam inom koncernen sedan 2013 och är styrelseledamot för flera bolag som Stronghold har intressen i, som Workaround, Datscha och Tessin. Före Stronghold-tiden var han i tre år managementkonsult på Capgemini.
Marie Bucht

Marie Bucht

Marie Bucht är vd för Novi Real Estate. Hon var dessförinnan på Headlight International där hon arbetade med executive search inom fastighetsbranschen. Hon har också erfarenhet från olika ledande befattningar på Skanska, NCC och Newsec. Hon medverkar som branschexpert/sidekick under dagen.
Petter Bengtsson

Petter Bengtsson

Petter Bengtsson är sedan 2017 vd för Zynka Group som driver digitaliseringen av bygg- och fastighetsbranschen genom att tillhandahålla skräddarsydda digitala lösningar för fastighetsägare och byggentreprenörer.
Julia Hedenström

Julia Hedenström

Julia Hedenström jobbar på Tenant & Partner som affärscoach och fastighetskonsult. Julia jobbar främst med rådgivning för kommersiella hyresgäster i det tidiga skedet innan hyresavtalet tecknas och hjälper hyresgäster med deras arbetssättsstrategier. Det innebär många spännande projekt i form av bland annat lokalsökningar, förstudier och hyresförhandlingar där inget projekt är det andra likt. Julia har en masterexamen inom Fastigheter och Byggande på KTH.
Per Boström

Per Boström

Per Boström är CIO på Skanska sedan hösten 2017. I sin roll har han ansvar för att driva och implementera IT-strategi och digitalisering på verksamhetens alla nivåer. Per Boström har flera CIO- och IT-ledarroller bakom sig på företag som bland annat Ericsson, Sandvik och AstraZeneca. Närmast kommer han från en tjänst som CIO på Försvarsmakten.
Mats Axelsson

Mats Axelsson

Mats Axelsson är Global IoT Business Development Manager på Telia Division X som är Telias innovationsavdelning.
Joachim Elevant

Joachim Elevant

Joachim Elevant är handläggare på Enheten för säkerhet i cyberfysiska system på MSB. Han har tidigare arbetat med underhållsplanering av installationer i byggnader, energiplanering och effektivisering samt energideklarationer som konsult och inom kommun och region.
Maria Wallin-Fredholm

Maria Wallin-Fredholm

Maria har mer än 10 års erfarenhet av finansiell stabilitets- och makroekonomisk analys, bl.a. från Finansdepartementet och Riksbanken. Marias specialitet är bostadsmarknaden och hushållens ekonomi. Maria har ekonomexamen från Uppsala Universitet. 
Lina Jandér

Lina Jandér

Lina Jandér är Director of Offices på Northvolt. Hon har en bakgrund som konsult på Tenant & Partner och mäklare på Svensk Fastighetsförmedling.
Joacim Gustafsson

Joacim Gustafsson

Joacim Gustafsson är VD och medgrundare av Avy som med digitala verktyg förbättrar kundnöjdhet och ökar värdet på bostadsfastigheter för fastighetsägare. Joacim har tidigare bland annat arbetat som analytiker på Nordanö och Investment Manager på Brunswick Real Estate. Han har en master i Real Estate and Construction Management från KTH.
Sören Sandell

Sören Sandell

Sören Sandell är sedan 2009 IT-chef på Vasakronan. Han har under sin tid på bolaget drivit utvecklingen av verksamhets-IT ,fastighets-IT och den senaste tiden även lösningar för kund-IT. Vasakronans IT-plattform betraktas som ledande i branschen och har även fått stor uppmärksamhet från andra håll.
Daniel Svartling

Daniel Svartling

Daniel Svartling är IT- och Innovationschef på Wallenstam där han leder innovationsarbetet i syfte att utveckla produkten till hyresgästerna för att skapa en bättre upplevelse och förenkla människors liv. Han har under de senaste 20 åren lett Wallenstams digitaliseringsarbete - alltid med målsättningen att effektivisera, utveckla och förbättra.
Jeff Pertot

Jeff Pertot

Jeff Pertot är marknadschef på Dyno Robotics, ett företag med fokus på AI och automationslösningar. Han är även medgrundare till Around the Corner där man möjliggör för möten, event och konferenser i VR. Han har två civilingenjörsexamina från Linköpings universitet - en i design och produktutveckling och en i teknisk fysik och elektroteknik.
Henrik Byström

Henrik Byström

Henrik Byström började arbeta på Microsoft år 2008. Han är affärsområdeschef för Microsoft365 och leder Microsoft Sveriges arbete med Det Nya Arbetslivet, d.v.s. att anamma ett modernt arbetssätt, ledarskap och medarbetarfokus med hjälp av modern teknik. Henrik har över 20 års erfarenhet av att leda olika former av team samt diskutera och införa samarbets- och kommunikationslösningar hos kunder inom både privat och offentlig sektor.
Jonas Arvidsson

Jonas Arvidsson

Jonas Arvidsson är VD och medgrundare av Parakey, en marknadsledande plattform för mobil access. Jonas är utbildad civilingenjör inom Automation och Mekatronik från Chalmers med bakgrund som konsult på Volvo och ÅF.
Niklas Zuckerman

Niklas Zuckerman

Niklas Zuckerman är Head of Investment i Sverige på Savills och har tidigare jobbat i Transaktionsteamet på Catella och Cushman & Wakefield. Han har nästan 20 års erfarenhet av den nordiska fastighetsmarknaden och har över åren varit involverad i transaktioner i alla fastighetssegment.
Henrik Forsberg

Henrik Forsberg

Henrik Forsberg är sedan 2016 teknik- och projektchef på Novi Real Estate. Han har tidigare bland annat varit affärsområdeschef på Hifab, haft flera ledande roller inom KF Fastigheter och arbetat som installationskonsult (VVS) i fyra år. Han är civilingenjör från KTH. Han är ordförande i juryn för Årets Tekniska Förvaltare.
Lena Boberg

Lena Boberg

Lena Boberg är sedan våren 2020 vd för Alecta Fastigheter. Hon var tidigare vd för Ica Fastigheter och dessförinnan var hon finanschef på bolaget i fyra år. Hon har tidigare varit finanschef på Skandrenting och även arbetat för bland andra Know It och Hagströmer & Qviberg. Hon är med i juryn för Årets Tekniska Förvaltare.
Christoffer Börjesson

Christoffer Börjesson

Christoffer Börjesson är Senior Business Developer på Stronghold Invest. Han har tidigare varit Digital Officer på Fastighetsägarna samt produktchef på KTC Control. Han har efter utbildning på Chalmers erfarenhet av teknikföretag inom IT-infrastruktur i fastigheter och har drivit frågor runt digitalisering, internet of things och IT-säkerhet i fastighetsbranschen. Han är med i juryn för Årets Tekniska Förvaltare.

Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering/Förvaltning 2021

Var: Digital mötesplats

När: 6 maj 09.00 - 16.00

Pris: 4995 kronor exkl. moms

Du anmäler dig till seminariet här.

Som besökare på vår digitala mötesplattform kommer du kunna göra mycket mer än bara ta del av seminarieprogrammet.

Du kan:

• Mingla och boka möten med andra deltagare.
• Ställa frågor till talarna och moderatorn.   
• Delta i publikfrågor.
• Videochatta med andra deltagare.
• Besöka utställarnas montrar och ta del av filmer och mycket annat material.
• Kommunicera direkt med utställarna.


Två av branschens starkaste strömningar just nu är digitalisering och effektiv fastighetsförvaltning. Smarta lösningar kan leda till stora besparingar och minskade klimatavtryck. Under den här dagen uppdaterar du dig om de senaste trenderna inom digitalisering och fastighetsförvaltning.

På den här sajten följer du eventets framväxt. Här får du fortlöpande information om vad seminariet kommer att innehålla.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet? Kontakta:

Eddie Ekberg
0736 - 57 43 16
eddie@fastighetssverige.se

Nicklas Tollesson
0705 - 84 14 02
nicklas@fastighetssverige.se

Partners:
 

Se filmen från 2019 års event här: