Image

Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering/Förvaltning - 6 maj 2021

6 maj

Digitaliseringen påverkar och utvecklar fastighetsförvaltningen i grunden. Och Corona-pandemin har ytterligare snabbat upp den här utvecklingen. Under den här dagen får du gott om exempel och inspiration som ger dig ett försprång i den digitala kapplöpningen i fastighetsbranschen.


Medverkande 2021 presenteras löpande

Karin Adelsköld, moderator

Karin Adelsköld, moderator

Karin Adelsköld är teknikjournalist och komiker och har bevakat internet sen 1995, då för Sveriges Radios räkning. Hon har sen dess producerat flertalet program om internet för Vetenskapsradion i P1 och på SVT och jobbat för Teknikdelegationen och IVA. Hon har flera gånger listats som en av digitala Sveriges pionjärer för sitt arbete med internet och jämställdhet och är sedan två år tillbaka hedersdoktor vid Lunds tekniska högskola.
Marie Bucht

Marie Bucht

Marie Bucht är vd för Novi Real Estate. Hon var dessförinnan på Headlight International där hon arbetade med executive search inom fastighetsbranschen. Hon har också erfarenhet från olika ledande befattningar på Skanska, NCC och Newsec. Hon medverkar som branschexpert/sidekick under dagen.
Petter Bengtsson

Petter Bengtsson

Petter Bengtsson är sedan 2017 vd för Zynka Group som driver digitaliseringen av bygg- och fastighetsbranschen genom att tillhandahålla skräddarsydda digitala lösningar för fastighetsägare och byggentreprenörer.
Julia Hedenström

Julia Hedenström

Julia Hedenström jobbar på Tenant & Partner som affärscoach och fastighetskonsult. Julia jobbar främst med rådgivning för kommersiella hyresgäster i det tidiga skedet innan hyresavtalet tecknas och hjälper hyresgäster med deras arbetssättsstrategier. Det innebär många spännande projekt i form av bland annat lokalsökningar, förstudier och hyresförhandlingar där inget projekt är det andra likt. Julia har en masterexamen inom Fastigheter och Byggande på KTH.
Daniel Kraft

Daniel Kraft

Daniel Kraft är sedan oktober 2015 chef för proptech på Stronghold. Han har varit verksam inom koncernen sedan 2013 och är styrelseledamot för flera bolag som Stronghold har intressen i, som Workaround, Datscha och Tessin. Före Stronghold-tiden var han i tre år managementkonsult på Capgemini.
Maria Wallin-Fredholm

Maria Wallin-Fredholm

Maria har mer än 10 års erfarenhet av finansiell stabilitets- och makroekonomisk analys, bl.a. från Finansdepartementet och Riksbanken. Marias specialitet är bostadsmarknaden och hushållens ekonomi. Maria har ekonomexamen från Uppsala Universitet. 
Jeff Pertot

Jeff Pertot

Jeff Pertot är marknadschef på Dyno Robotics, ett företag med fokus på AI och automationslösningar. Han är även medgrundare till Around the Corner där man möjliggör för möten, event och konferenser i VR. Han har två civilingenjörsexamina från Linköpings universitet - en i design och produktutveckling och en i teknisk fysik och elektroteknik.
Fredrik Löfgren

Fredrik Löfgren

Fredrik Löfgren har studerat teknisk fysik och elektronik vid Linköpings Universitet och hunnit vinna flera stipendier och tagit medaljer vid tävlingar som VM och OS inom robotik och vunnit den prestigefyllda tävlingen "Genikampen" i SVT. Han blev även ett med svenska folket då han tog sig hela vägen till semifinal i talang på TV4 tillsammans med robotgänget LiU. Idag är han en populär föreläsare och har föreläst för stora namn såsom Göran Persson och Kronprinsessan Victoria. Fredrik har dessutom gästat både Nyhetsmorgon och Malou efter tio på TV4 och gjort ett flertal intervjuer i radio och TV som expert i området för AI och robotik. 
Niklas Zuckerman

Niklas Zuckerman

Niklas Zuckerman är Head of Investment i Sverige på Savills och har tidigare jobbat i Transaktionsteamet på Catella och Cushman & Wakefield. Han har nästan 20 års erfarenhet av den nordiska fastighetsmarknaden och har över åren varit involverad i transaktioner i alla fastighetssegment.
Britt Lindqvist

Britt Lindqvist

Britt Lindqvist är sedan 2011 utvecklingschef på Vasakronan. Hon har tidigare arbetat med olika former av affärsutveckling på bland andra Selecta, Addici och Manpower och varit examinator för Svensk Kvalitetsutveckling.
Henrik Byström

Henrik Byström

Henrik Byström började arbeta på Microsoft år 2008. Han är affärsområdeschef för Microsoft365 och leder Microsoft Sveriges arbete med Det Nya Arbetslivet, d.v.s. att anamma ett modernt arbetssätt, ledarskap och medarbetarfokus med hjälp av modern teknik. Henrik har över 20 års erfarenhet av att leda olika former av team samt diskutera och införa samarbets- och kommunikationslösningar hos kunder inom både privat och offentlig sektor.
Mikaela Svefors

Mikaela Svefors

Mikaela Svefors är medgrundare och kommersiellt ansvarig för Avy som med digitala verktyg förbättrar kundnöjdhet och ökar värdet på bostadsfastigheter för fastighetsägare. Mikaela har en bakgrund inom management consulting på PwC London, med många år inom finansiell och kommersiell due diligence. Hon kommer närmast från Oscar Properties där hon drivit flertalet bostadsutvecklingsprojekt och ansvarade för lanseringen av deras nya retail concept Oscar Deli, som en del i arbetet kring den fysiska och digitala kundresan.
Henrik Forsberg

Henrik Forsberg

Henrik Forsberg är sedan 2016 teknik- och projektchef på Novi Real Estate. Han har tidigare bland annat varit affärsområdeschef på Hifab, haft flera ledande roller inom KF Fastigheter och arbetat som installationskonsult (VVS) i fyra år. Han är civilingenjör från KTH. Han är ordförande i juryn för Årets Tekniska Förvaltare.
Lena Boberg

Lena Boberg

Lena Boberg är sedan våren 2020 vd för Alecta Fastigheter. Hon var tidigare vd för Ica Fastigheter och dessförinnan var hon finanschef på bolaget i fyra år. Hon har tidigare varit finanschef på Skandrenting och även arbetat för bland andra Know It och Hagströmer & Qviberg. Hon är med i juryn för Årets Tekniska Förvaltare.
Christoffer Börjesson

Christoffer Börjesson

Christoffer Börjesson är Chief Digital Officer på Fastighetsägarna Stockholm och dess dotterbolag Fastighetsägarna Service. Han kom till Fastighetsägarna 2017, då som chef för digital fastighetsutveckling. Han var tidigare produktchef på KTC Control. Han har efter utbildning på Chalmers erfarenhet av teknikföretag inom IT-infrastruktur i fastigheter och har drivit frågor runt digitalisering, internet of things och IT-säkerhet i fastighetsbranschen. Han är med i juryn för Årets Tekniska Förvaltare.
Daniel Svartling

Daniel Svartling

Daniel Svartling är IT- och Innovationschef på Wallenstam där han leder innovationsarbetet i syfte att utveckla produkten till hyresgästerna för att skapa en bättre upplevelse och förenkla människors liv. Han har under de senaste 20 åren lett Wallenstams digitaliseringsarbete - alltid med målsättningen att effektivisera, utveckla och förbättra.

Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering/Förvaltning 2021

Var: Epicenter Stockholm, Mäster Samuelsgatan 36​​

När: 6 maj 09.00 - 16.00 (registrering och frukostmingel från 8.15).

Pris: 5495 kronor exkl. moms

Du anmäler dig till seminariet här.

Med anledning av corona-pandemin har vi på Fastighetssverige valt att öka säkerhetsnivån till max vad gäller hygien på samtliga våra seminarier. Det kommer att finnas relevant skyddsutrustning, såsom handsprit och ansiktsmasker, tillgänglig på plats och vi kommer att möblera med generöst utrymme i seminariesalen för att säkerställa att vi kan hålla social distans enligt nu gällande regler och rekommendationer. Hotellen kommer också att ha maximalt förhöjda städ- och hygienrutiner kring alltifrån toaletter till all kost som serveras under dagen.
 

Två av branschens starkaste strömningar just nu är digitalisering och effektiv fastighetsförvaltning. Smarta lösningar kan leda till stora besparingar och minskade klimatavtryck. Under den här dagen uppdaterar du dig om de senaste trenderna inom digitalisering och fastighetsförvaltning.

På den här sajten följer du eventets framväxt. Här får du fortlöpande information om vad seminariet kommer att innehålla.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet? Kontakta:

Eddie Ekberg
0736 - 57 43 16
eddie@fastighetssverige.se

Nicklas Tollesson
0705 - 84 14 02
nicklas@fastighetssverige.se

Partners: 

 

Se filmen från 2019 års event här: