Image
Fasadbild, Linnégatan 58, Göteborg.
Fasadbild, Linnégatan 58, Göteborg. Bild: Linnégatan 58

Ytterligare ombildning i Linnéstaden i Göteborg

Ekonomi/Finansiering Bostadsrättsföreningen Linnégatan 58 har den 19 augusti tillträtt fastigheten Kommendantsängen 4:12 i Göteborg för ombildning till bostadsrätt. Köpeskillingen uppgick till 38,3 miljoner kronor.
Publicerad den 21 Augusti 2024

Bostadsrättsföreningen Linnégatan 58 har tillträtt fastigheten genom hembudsförfarande, efter att den saluförts på öppna marknaden. Svensk Borätt var föreningens ombud vid ombildningen och Newsec företrädde säljaren. SoliFast finansierade föreningens förvärv och SBC kommer att vara föreningens förvaltare.

– Vi tror på ägt boende i allmänhet och bostadsrätten i synnerhet. Det är därför extra roligt att genom den andra ombildningen i närområdet på mindre än tre månader bidra med fler bostadsrätter till en stadsdel med oproportionerligt hög andel hyresrätter såsom i Göteborgs vackra Linné, kommenterar Henric Johansson och Sebastian Gustafson på Svensk Borätt.

Byggnadens 1 107 kvadratmeter består av 965 kvadratmeter bostäder och 142 kvadratmeter lokalyta. Bostadsytan är fördelad på elva lägenheter och tomtarealen är 731 kvadratmeter.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Advicy charmade draknästet – fick största investeringen

Bolag Sandra Mobaraki och Amir Chizari deltog under torsdagen i SVT:s program Draknästet. Deras bolag Advicy vill med hjälp av modern AI-teknik förändra en konservativ fastighetsbransch. I Draknästet sökte – och fick – de fyra miljoner kronor mot 20 procent av bolaget, den största enskilda investeringen i programmets historia. – Det var spännande och nervöst att vara med i programmet, berättar Amir Chizari för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige