Image

”Jämställdhet är en självklarhet”

Fastighetskvinnan Newsec är för tredje året i rad partner i eventet Fastighetskvinnan och dessutom ny prissponsor för utmärkelsen Årets Unga Fastighetskvinna. Max Barclay, vd för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, berättar här om läget på Newsec, den svenska marknaden och sin syn på jämställdhet.
Publicerad den 17 Augusti 2016
Max Barclay. Bild: Newsec
Max Barclay.

Newsec marknadsförs som The Full Service Property House och erbjuder ett helhetsutbud av fastighetsrelaterade tjänster.

Hur är läget på Newsec just nu?
- Vi har haft ett bra första halvår med många spännande uppdrag i en intensiv marknad. Vi har fortsatt att ta marknadsandelar inom samtliga segment och har knutit ytterligare några duktiga medarbetare till teamet.

Vad utmärker Newsec bland fastighetskonsulterna?
- Skall man lyfta fram tre saker skulle jag välja vårt fokus på personalen tillsammans med att vi har ett helhetserbjudande och är partnerägt. Kärnan i vår affärsmodell bygger på att vi arbetar väldigt nära ett antal kunder som gillar oss och vi gillar dem. Arbetsglädje internt och tillsammans med kunderna skapar långsiktigt hållbar lönsamhet för båda parter.

Hur ser du på fastighetsmarknaden i stort just nu och framöver?
- Vi har en otroligt aktiv transaktionsmarknad just nu beroende på det låga ränteläget, bristen på andra attraktiva investeringar i kombination med relativt stark ekonomisk tillväxt, framförallt i Stockholmsområdet. Samtidigt befinner vi oss i en situation med historiskt hög befolkningstillväxt kombinerat med Europas starkaste urbanisering vilket skapar utmaningar och möjligheter i framförallt bostadsmarknaden och samhällsfastighetsmarknaden. Bristerna på finansiering, bygg- och planresurser är tydliga och något vi måste adressera. Vår bedömning är att detta är en långsiktig trend som kommer hålla i sig även om finansmarknaderna är relativt oroliga just nu kopplat till bland annat Brexit och den politiska oron som präglar delar av världen.

Fastighetskvinnan verkar bland annat för ökad jämställdhet och mångfald inom fastighetssektorn. Varför är de här frågorna viktiga frågor för er och hur arbetar ni på Newsec med de här frågorna?
- Jämställdhet borde vara viktigt för alla eftersom det är en självklarhet och det finns så fantastiskt mycket fördelar. Vi ser frågan i ett större perspektiv och arbetar med mångfald som en del av vår strategi för att skapa dynamiska och högpresterande team och verksamheter. Det finns tydliga fördelar och bevis på att team där individerna kompletterar varandra presterar bättre och mer hållbart och just därför borde det vara en del av allas strategi.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Newsec på Branschguiden

Newsec – The Full Service Property House in Northern Europe – erbjuder fastighetsägare, investerare och lokalanvändare ett helhetsutbud av tjänster inom rådgivning och förvaltning.

Newsec grundades 1994 och är idag ett partnerägt bolag med ca 2500 medarbetare fördelade på samtliga sju marknader i Norden och Baltikum. Tack vare stora volymer, lokal närvaro och bredd och djup inom många olika verksamhetsområden har Newsec unik kunskap om fastighetsmarknaden i norra Europa.

Sedan 2001 har Newsec två gånger per år gett ut Newsec Property Outlook, en översiktlig och kost...

Läs mer om Newsec på Branschguiden

Fastighetskvinnan 2022

Var: Grand Hotel, Stockholm

När: 8 september, 09.00 - 16.00

Pris:   5995 kronor exkl. moms (fysiskt deltagande)

5495 kronor exkl. moms (digitalt deltagande)

Du anmäler dig till seminariet här.

Ambitionen är Fastighetskvinnan ska vara det mest inspirerande fastighetsseminariet i Sverige, där framgångsrika förebilder lyfts fram i rätt sammanhang, vilket i förlängningen leder till en bredare och mer jämställd fastighetsbransch – ett affärsseminarium som gör skillnad!

Förutom klassiska business-punkter behandlar seminariet också mångfaldsfrågor i det svenska näringslivet, med fokus på fastighetsbranschen. Unikt för seminariet är att de allra flesta av talarna är kvinnor – manliga talare medverkar endast i punkterna som handlar om jämställdhet och mångfald.

Men Fastighetskvinnan är inte ett event som bara riktar sig till kvinnor. Det riktar sig till alla som vill nätverka, bli inspirerade och uppdaterade om trenderna på fastighetsmarknaden.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet? Kontakta:

Eddie Ekberg
0736 - 57 43 16
eddie.ekberg@fastighetssverige.se

Se film från ett tidigare event här:


Arrangörer:
Partners:


Mer från Fastighetssverige