Image

”Det här är den viktigaste mötesplatsen för branschen”

Fastighetsmarknadsdagen Uppsala Nu på torsdag är det dags för en större och bredare upplaga av Fastighetsmarknadsdagen Uppsala. Advokatfirman Lindahl, Bengt Dahlgren och NCC är partners till seminariet. - Som partner till Fastighetsmarknadsdagen är vi med och utformar en högkvalitativ mötesplats som många i branschen ser som en självklarhet att delta i, säger Patric Sandberg Helenius på Advokatfirman Lindahl.
Publicerad den 16 Maj 2016
Patric Sandberg Helenius. Bild: Lindahl
Patric Sandberg Helenius. Lars Kjellgren. Bild: Bengt Dahlgren
Lars Kjellgren.

Fastighetsmarknadsdagen Uppsala växer i år från en halvdag till ett heldagsseminarium med två temaspår; Handel/Bostäder och Kontor.

Fastighetsmarknadsdagen Uppsala är ett högaktuellt heldagsseminarium med fokus på stadsutvecklings- och fastighetsfrågor som hjälper dig att ta rätt beslut i framtiden.

I dag stänger anmälan, säkra din plats här!

Fastighetssverige och Lokalnytt arrangerar seminariet tillsammans med Uppsala kommun.
Partnerföretag är Advokatfirman Lindahl, Bengt Dahlgren och NCC.
- Fastighetsmarknadsdagen i Uppsala har etablerat sig som den viktigaste mötesplatsen för branschens alla aktörer. Det är här vi kan diskutera gemensamma frågor utifrån flera perspektiv tillsammans med många intressanta människor. Dagen ger alla deltagare en chans att hålla sig uppdaterade om utvecklingen utanför vår egen kärnkompetens och att samtidigt få berätta mer om vad vi kan bidra med, säger Patric Sandberg Helenius på Lindahl.
- Advokatfirman Lindahls fastighetsgrupp tillhör landets främsta. För att vi hela tiden ska utvecklas och kunna ge en affärsnyttig rådgivning i framkant är det viktigt för oss att få både kunskaper och kontakter. Som partner till Fastighetsmarknadsdagen är vi med och utformar en högkvalitativ mötesplats som många i branschen ser som en självklarhet att delta i, säger Patric Sandberg Helenius.

Varför har ni valt att bli partner till Fastighetsmarknadsdagen i Uppsala?
- Vi är sedan tidigare med på motsvarande i Stockholm. Eftersom Uppsala är väldigt expansivt samt att vi har redan idag en del uppdrag i Uppsala så kändes det naturligt och bra för oss att exponeras som partner till Fastighetsmarknadsdagen. En stor del av Uppsalas fastighetsbransch finns på plats och det gör det till ett bra ställe att profilera vårt varumärke på, säger Lars Kjellgren, vd för Bengt Dahlgren Stockholm.

Bland talarna märks Erik Pelling (S), kommunalråd Uppsala, Anna Denell, hållbarhetschef, Vasakronan, Anders Kvist, CFO Kungsleden, Pär Holmgren, meteorolog och naturskadespecialist på Länsförsäkringar, Fredrik Brodin, vd Stendörren Fastigheter, Göran Råckle, chef fastighetsanalys Swedbank, Maarit Nordmark, CIO Brunswick Real Estate, Annika Winsth, chefsekonom Nordea, Fredrik Kolterjahn, analyschef JLL, Finn Axel Rasmussen, etableringschef Starbucks i Sverige och Norge, Patrik Engman, vd Andy´s Lekland, Alexander Appelsved, etableringschef Brothers, Lennart Weiss, kommersiell direktör Veidekke, Samira Mchaiter, regionchef Rikshem, Anna Sander, ansvarig för forsknings- och innovationsstrategier på WSP, Göran Brocknäs, regionchef Uppsala Handelskammare, Karin Ståhl, partner/grundare Go To Work, Ilija Batljan, vd och grundare Samhällsbyggnadsbolaget, Max Barclay, vd Newsec Sverige, Jakob Pettersson, analyschef Newsec Sverige, Fredrik Ahlstedt (M), kommunalråd, Yvonne Näsström, näringslivsdirektör Uppsala och Jonas Bjuggren, regionchef på Vasakronan.

Moderator är Alexandra Pascalidou och hennes sidekick/expertkommentator är Ingemar Rindstig.

Läs mer om samtliga talare här.

Bland punkterna märks:
- Uppsala ska utvecklas hållbart
Med Pär Holmgren, meteorolog och naturskadespecialist på Länsförsäkringar, Hannes Vidmark, miljöchef i Uppsala kommun, Anna Sander, WSP och Anna Denell, hållbarhetschef Vasakronan

- Makroanalys
Med Annika Winsth, chefsekonom på Nordea.

- Framtidens alternativa finansieringslösningar
Med Anders Kvist, finanschef Kungsleden, Maarit Nordmark, CIO Brunswick Real Estate och Göran Råckle, chef fastighetsanalys Swedbank.

- De stora planerna i regionen
Med Mats Norrbom, Stadsbyggnadsdirektör i Uppsala.

- Ny aktör i Uppsala
Med Fredrik Brodin, vd Stendörren Fastigheter.

- Handelsläget i Uppsala
Med Fredrik Kolterjahn, analyschef JLL

- Uppsala attraherar kedjorna
Med Finn Axel Rasmussen, etableringschef Starbucks i Sverige och Norge, Alexander Appelsved, etableringschef Brothers och Patrik Engman, vd Andys Lekland.

- Bostadskrisen – förslag på lösning
Med Lennart Weiss, kommersiell direktör Veidekke.

- Bostadssituationen i flyktingkrisens kölvatten – Uppsala agerar
Med Erik Pelling (S), ordförande i plan- och byggnadsnämnden, Samira Mchaiter, regionchef Rikshem, Stefan Sandberg, vd Uppsalahem och Kent Persson, utvecklingschef och senior investment manager Heimstaden.

- Kommersiella fastigheter i rekordhett Uppsala
Med Peter Wiman, analyschef Savills.

- Här finns hyresgästerna
Med Jim Enström, analytiker Arbetsförmedlingen region Mitt, Göran Brocknäs, regionchef Uppsala Handelskammare och Peter Bohman, Green Innovation Park/Akademiska Hus.

- Hälsa och produktivitet på kontoret
Med Karin Ståhl, partner/grundare Go To Work.

- Kontorsmarknaden i en digitaliserad värld
Med Patrick Mesterton, Epicenter, Linda Fredén, Codesign och Pär Helgosson, vd/grundare Djenee.

- Ilija om nysatsningen
Med Ilija Batljan, vd och grundare Samhällsbyggnadsbolaget

- Investeringsmöjligheter i intressant demografiskt läge
Med Max Barclay, vd Newsec Sverige och Jakob Pettersson, analyschef Newsec Sverige.

- Uppsalapanelen
Med Erik Pelling (S), kommunalråd, Fredrik Ahlstedt (M), kommunalråd, Yvonne Näsström, näringslivsdirektör Uppsala, Göran Brocknäs, regionchef Uppsala Handelskammare och Jonas Bjuggren, Vasakronan.

Relaterade artiklar

Ämnen

Fastighetsmarknadsdagen Uppsala 2023

Var: Elite Hotel Academia, Uppsala

När: Torsdag 4 maj 09.00 - 16.00 (registrering och frukostmingel från 8.15).


Fastighetsmarknadsdagen Uppsala är ett seminarium om fastighetsmarknaden, näringslivsutveckling och framtidens Uppsala som arrangeras av branschmagasinet Fastighetssverige och lokalnytt.se.

Under seminariet avhandlas ett stort antal aktuella ämnen om den kommersiella fastighetsmarknaden (stadsutveckling, kontorshyresmarknad, transaktionsmarknad mm) i Uppsala som hjälper dig att ta rätt beslut i framtiden.

Du kan följa framväxten av årets seminarium på den här sajten – här kommer vi löpande att presentera nya programpunkter och nyheter relaterade till eventet.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie@fastighetssverige.se

Anthon Näsström
0720-707824
anthon.nasstrom@nordicpropertynews.com

Arrangörer:


Partner:
Se filmen från tidigare års event här:

 

Mer från Fastighetssverige