Image
Wood & Hill ska bygga studentlägenheter i Högsbo.
Wood & Hill ska bygga studentlägenheter i Högsbo. Bild: Istock

Wood & Hill tilldelas mark för att bygga 250 studentbostäder i Högsbo

Bygg/Arkitektur Efter beslut i exploateringsnämnden den 21 oktober tilldelas fastighetsbolaget Wood & Hill en markanvisning vid Tunnlandsgatan i Högsbo med intentionen att bygga cirka 250 studentbostäder.
Publicerad den 24 Oktober 2024

Bostäderna kommer att bestå av hyresrätter som blir ett bra komplement i området som idag består av många bostadsrätter. För att bygga bostäderna kommer stadsbyggnadsförvaltningen att ta fram en ny detaljplan för området, planstart beräknas redan till i år.

Den geografiska platsen ligger i närhet till hållplatsen Lantmilsgatan med spårvagnstrafik till både Frölunda torg och Chalmers. Axel Dahlströmstorg ligger bara några minuters gångväg från platsen. Exploateringen innebär att en del av de gröna ytor som finns på platsen kommer att behöva tas i anspråk.

Platsen för markanvisningen upplever många idag, som är aktiva i området, som otrygg och mörk. Genom att bygga studentbostäder här skapas mer liv och rörelse i området och därmed är förhoppningen att det blir en tryggare plats, både att ta sig till och från till spårvagnen men även för all annan verksamhet omkring.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Inför läslovet – här är vd:arnas boktips

Sverige Sedan 2016 är den gamla höstlovet i skolan fått ny skrud som läslovet, för att främja läsning bland barn och unga under lovet. När läslovet nu står för dörren har Fastighetssverige frågat vd:arna för en rad av branschens största bolag vad de läser och vilka böcker de vill rekommendera andra. Här är vd:arnas bokrekommendationer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige