Image

Willhem köper av Bonava

Transaktioner NCC:s dotterbolag Bonava (tidigare NCC Housing) säljer sammanlagt 352 nyutvecklade Svanenmärkta hyresrätter i Linköping och Karlstad till bostadsbolaget Willhem. Försäljningen genomförs som en bolagsaffär till ett värde av 595 miljoner kronor.
Publicerad den 17 Maj 2016

– Det är glädjande att utveckla nya Svanenmärkta hyresrätter i både Karlstad och Linköping. Vår ambition är att leverera bra boendemiljöer med hållbara bostäder i olika upplåtelseformer. Hyresrätter är en viktig och växande del av vår affär, säger Joachim Hallengren, vd för Bonava.

I Linköping uppförs för närvarande 131 lägenheter i Södra Ekkällan, ett populärt bostadsområde som NCC utvecklat sedan 2006. Första inflyttning sker till sommaren och projektet färdigställs i första kvartalet 2017.

I Karlstad kommer 221 lägenheter att uppföras på Rudsberget. Första inflyttning sker i första kvartalet 2018 och projektet färdigställs i fjärde kvartalet 2018.

– I och med förvärvet växer vi på två attraktiva orter där vi redan idag är en stor bostadsaktör, vilket är positivt. Nyproducerade hyresrätter med miljöprofil passar väl in i vår befintliga portfölj samtidigt som vi breddar vårt erbjudande till marknaden i Karlstad och Linköping ytterligare, säger Mikael Granath vd för Willhem.

Affären kommer att resultatavräknas under första kvartalet 2017 och i fjärde kvartalet 2018. Bonava ansvarar för uthyrningen och lämnar sedvanliga hyresgarantier till köparen.

Cushman & Wakefield var rådgivare till Bonava.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Willhem på Branschguiden

Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag.

Läs mer om Willhem på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige