Image

Wihlborgs hyr ut i Malmö

Uthyrning Wihlborgs har tecknat hyresavtal med Totalförsvarets Rekryteringsmyndighet som etablerar en prövningsenhet i Malmö. Myndigheten flyttar in i lokaler om 2 500 kvadratmeter på Norra Vallgatan 100 i centrala Malmö.
Publicerad den 8 Maj 2017
Annons
Image
Myndigheten flyttar in på 2 500 kvadratmeter. Bild: Wihlborgs
Myndigheten flyttar in på 2 500 kvadratmeter.

Lokalerna kommer att byggas om för att passa Rekryteringsmyndighetens prövningsverksamhet. Flera hundra personer i veckan kommer att besöka lokalerna för olika urvalstester. Den 1 december i år står lokalerna klara för inflyttning och verksamheten startar i januari 2018.

I Rekryteringsmyndighetens uppdrag ingår att kalla, mönstra och skriva in totalförsvarspliktiga enligt det riksdagsbeslut som fattades tidigare i år. Myndigheten prövar också alla frivilliga sökande till Försvarsmaktens grundläggande militära utbildning och alla som söker till polisutbildningen. Andra uppdragsgivare är Försvarshögskolan, Kustbevakningen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Rekryteringsmyndigheten har sitt säte i Karlstad med prövningsenheter i Stockholm, Göteborg och Kristianstad. Från 2018 sker prövningarna i Stockholm och Malmö. 

– Vi skapar anpassade lokaler utifrån myndighetens behov på bästa läge i Malmö. Lokalerna har utsikt mot Malmö Live och ligger bara ett par minuters promenad från centralstationen, säger Anders Jarl, vd för Wihlborgs Fastigheter.

– Vi har valt Malmö som ny ort för vår prövningsverksamhet efter ett omfattande utredningsarbete. Starkt vägande skäl är goda kommunikationer och att Malmöområdet näst efter Stockholm är den region som har starkast befolkningstillväxt för våra uppdragsgivares målgrupp, 18-30 åringar. Nu ser vi fram mot att öppna vår prövningsverksamhet i fräscha och väl anpassade lokaler på Norra Vallgatan, säger Rekryteringsmyndighetens generaldirektör Christina Malm.

Niras har varit Rekryteringsmyndighetens rådgivare i arbetet med att hitta lämplig lokal.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Acrinova tar sig an Nasdaqs huvudlista

Bolag Nästa vecka flyttas Arcinova upp på Nasdaq Stockholm. Det är ett betyg på att företaget går rätt väg, menar vd:n Ulf Wallén som inte tycks oroad av den senaste tidens turbulenta aktiemarknad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige