Image
Wihlborgs bygger nytt åt Renta i Helsingborg.
Wihlborgs bygger nytt åt Renta i Helsingborg. Bild: Wihlborgs

Wihlborgs bygger nytt när Renta samlokaliserar i Helsingborg

Bygg/Arkitektur På Grustaget 1 på Väla södra kommer Wihlborgs att uppföra en ny byggnad på 1 300 kvm till maskinuthyrningsföretaget Renta som nu samlokaliserar sin verksamhet i Helsingborg. Avtalet avser sju år.
Publicerad den 1 Juni 2023

Byggnaden består till 80 procent av lager, verkstadsytor och tvätthall och till 20 procent av kontor, och kommer att certifieras enligt miljöbyggnad silver samt förses med solceller.

Den totala investeringen uppgår till 42 Mkr.

– Det känns riktigt bra att vi nu samlar allt under ett tak. Det gör vårt Helsingborgslag än starkare och vi får möjlighet att växa med våra kunders alla byggen från helt nya lokaler, säger Sebastian Gittner, platschef Renta Helsingborg.

– Rentas anläggning kommer att ha ett fantastiskt läge med goda kommunikationer, närhet till E4 och E6 och ett fint skyltläge mot väg 111. Här kan vi också erbjuda fastigheter med ett stort mått av flexibilitet för olika typer av verksamheter och som kan tillmötesgå företagens behov att växa, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige