Image

WeWork slår upp portarna i Sverige

Uthyrning Det amerikanska företaget WeWork fortsätter att expandera sin verksamhet utanför USA. Under tidig vår 2019 slår världsledaren inom delade kontorsytor upp portarna i Stockholm med plats för fler än 1000 framtida medlemmar.
Publicerad den 31 Juli 2018
WeWorks första kontorsyta ligger på Regeringsgatan 27, i hjärtat av centrala Stockholm. WeWorks första kontorsyta ligger på Regeringsgatan 27, i hjärtat av centrala Stockholm.

WeWork grundades 2010 med ambitionen att skapa en värld där "people work to make a life, not just a living". WeWorks community och tjänster erbjuder företag, entreprenörer och startups en plattform där de kan mötas, utforska kreativa samarbeten och utöka sina nätverk. Utöver delade och enskilda kontorsplatser erbjuder WeWork medlemmarna en mängd tjänster och aktiviteter – bland annat lunchföreläsningar, språkkurser och yogalektioner – som stärker deras nätverk, kunskap och välbefinnande.

"Stockholm har en av världens mest levande techscener som fullständigt kokar av innovationskraft och pionjäranda. Vi ska ge våra medlemmar en plats, sammanhang och service som ger energi och inspiration. Men vi ska också skapa förutsättningar för nya samarbeten som främjar en positiv ömsesidig utveckling", säger Wybo Wijnbergen, Nordeuropachef för WeWork.

"WeWork är ett globalt företag med en stark lokal närvaro. Vårt Stockholmsteam ska utveckla kontorsplatser i världsklass genom en kombination av gedigen lokal kännedom och lärdomar från våra över 270 kontorsytor runt om i världen. WeWorks Norden-satsning ger tillgång till fler platser och öppnar för fler möten mellan medlemmar som vill utbyta idéer och erfarenheter", fortsätter han.

WeWorks första kontorsyta ligger på Regeringsgatan 27, i hjärtat av centrala Stockholm. Med bekvämt avstånd till T-Centralen har medlemmarna tillgång till goda kommunikationer och närhet till hela Stockholms utbud. Ett avtal är tecknat med AMF Fastigheter.

"Stockholms stad har hjälpt WeWork i etableringsprocessen i Stockholm. Det är glädjande att en stor internationell aktör ser Stockholms ledande ställning inom startups och specifikt techentreprenörer och -bolag, och därför väljer att öppna verksamhet här", säger Anna Gissler, VD för Stockholm Invest.

I dag har WeWork över 50 000 medlemmar i Europa med kontor i Storbritannien, Irland, Tyskland, Nederländerna, Frankrike och Spanien. Globalt har företaget över 253 000 medlemmar på 274 platser i 22 länder och 74 städer. Förutom att erbjuda nystartade företag ett community och en inspirerande arbetsmiljö består nästan en tredjedel av WeWorks globala medlemsbas av storföretag.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige