Image

Wallenstam har 900 lägenheter på gång i Göteborg

Bygg/Arkitektur Wallenstam är i startgroparna för byggstart av 900 lägenheter i Göteborgsområdet. Nyligen beslutade avtal och genomförda fastighetsaffärer skapar möjligheter för nyproduktion av cirka 600 lägenheter i centrala Mölnlycke, 180 lägenheter vid Stallbacken intill Åby travbana i Mölndal och 150 lägenheter i Aspedalen/Aspevallen i Lerum.
Publicerad den 19 December 2013
Thomas Dahl. Bild: Wallenstam
Thomas Dahl.

- Det här ger oss en fantastisk start på 2014 och är helt i linje med vår ambition att bidra till en god stadsutveckling. Samtidigt tillför vi någonting som verkligen behövs i Göteborgsområdet, fler bostäder, säger Thomas Dahl, vice vd på Wallenstam.

De 600 lägenheterna i centrala Mölnlycke är ett resultat av Wallenstam och Härryda kommuns nytecknade ramavtal för att bidra till fler bostäder här. Ramavtalet omfattar riktlinjer och förutsättningar för planläggning och nyproduktion under en femårsperiod. Avsikten är att ett exploateringsavtal ska tecknas så snart detaljplaneprocessen är klar, vilket förväntas ske under 2014. Utbyggnaden ska ske etappvis med en utbyggnad om cirka 200 lägenheter under det första året och därefter cirka 100 lägenheter per år. I planerna ingår även att Härryda kommun ska bygga en sporthall i Mölnlycke fabriker med en matcharena med drygt 1 800 sittplatser och tillhörande träningshall.

- Vi vill tillsammans med Härryda kommun utveckla och förtäta och knyta samman nuvarande centrum med Mölnlycke fabrikers unika bruksmiljö för att skapa en attraktiv och levande blandstad och här finns alla förutsättningar för att göra det, säger Thomas Dahl, vice vd på Wallenstam.

I Mölndal har Wallenstam förvärvat byggrätter av NCC i området Stallbacken Åby där en omgående byggstart är möjlig. Detaljplanen är klar och Wallenstam planerar byggstart för cirka 180 lägenheter under 2014.

I området Aspedalen/Aspevallen i centrala Lerum har Wallenstam tecknat avtal om samverkan med HSB, Skanska och Lerums kommun för att utveckla området i linje med kommunens vision 2025. Detaljplanen förväntas bli klar 2015 och en första möjlig byggstart beräknas bli under 2016.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige